Εκατοντάδες θαλάσσιες χελώνες ξεβράστηκαν νεκρές στο Μεξικό

ισωσ σε ενδιαφερουν

Οι προκαταρκτικές εξετάσεις δείχνουν ότι οι χελώνες (Lepidochelys olivacea) πνίγηκαν, όπως δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου περιβάλλοντος της χώρας.

 

Είπε ότι πιθανότατα είχαν μπλέξει σε παράνομα δίχτυα αλιείας στην ανοιχτή θάλασσα ή σε εγκαταλελειμμένα δίχτυα γνωστά ως «δίχτυα φαντάσματα».

 

Αυτές οι θαλάσσιες χελώνες έχουν καταγραφεί ως ευάλωτες από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN) καθώς ο πληθυσμός τους μειώνεται.

 

Οι χελώνες ξεβράστηκαν στην παραλία Morro Ayuta στην Οαχάκα, στη δυτική ακτή του Μεξικού. Η παραλία είναι ένα από τα μέρη όπου οι χελώνες αυτές φτάνουν για να γεννήσουν τα αυγά τους.

 

Όλα τα νεκρά ζώα ήταν θηλυκά, είπε ο ειδικός Ερνέστο Αλαμπέρα Παντίγια στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά ωστόσο, που ένας μεγάλος αριθμός αυτού του είδους της θαλάσσιας χελώνας βρέθηκε νεκρός στην Οαχάκα. Το 2018, οι ψαράδες βρήκαν επίσης 300 χελώνες μπλεγμένες σε δίχτυα.

 

Αξιωματούχοι δήλωσαν ακόμα, ότι στην έρευνα των αρχών για τους θανάτους θα συμμετάσχει και το ναυτικό του Μεξικού.

 

Υπενθυμίζεται ότι το Μεξικό απαγορεύει την αλιεία θαλάσσιων χελωνών το 1990 και υπάρχουν αυστηρές ποινές για όποιον τις σκοτώσει.

 

Με πληροφορίες του BBC

πηγηLifo.gr

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Μολυσμένα κουνούπια από σκουπίδια και λύματα στην περιοχή Αγίου Δομετίου Λευκωσίας

Στην περιοχή Αγίου Δομετίου στη Λευκωσία, εδώ και πολύ καιρό οι κάτοικοι μιας συγκεκριμένη περιοχής υποφέρουν από μολυσμένα κουνούπια λόγω των λυμάτων και της...

Το 2019 καταγράφηκαν 308 φυσικές καταστροφές – Λόγω κλιματικής αλλαγής το 77%

Η κλιματική αλλαγή γίνεται όλο και πιο απειλητική για την ανθρωπότητα. Το 2019 καταγράφηκαν 308 φυσικές καταστροφές, το 77% των οποίων αφορούσε το κλίμα, σύμφωνα με την ετήσια...

Τελικά πόσα είναι τα ανθρώπινα χρόνια ενός σκύλου;

Λένε οτι κάθε χρόνος ζωής ενός σκύλου ισοδυναμεί με 7 ενός ανθρώπου. Τα ευρήματα νέων μελετών αμερικανών επιστημόνων δείχνουν οτι αυτό δεν ισχύει. Είναι λάθος...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613