Αυξήθηκε η αξία της παγκόσμιας αγοράς άνθρακα το 2020

ισωσ σε ενδιαφερουν

Η συνολική αξία της παγκόσμιας αγοράς άνθρακα αυξήθηκε κατά 20% πέρυσι σε ρεκόρ 229 δισεκατομμυρίων ευρώ (277 δισεκατομμύρια δολάρια) σχετικά με την αναμενόμενη σύσφιξη των ανώτατων ορίων εκπομπών, σύμφωνα με έρευνα της Refinitiv την Τετάρτη.

Το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης της αξίας προήλθε από το Σύστημα Εμπορίας Εκπομπών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU ETS), το οποίο αντιπροσώπευε σχεδόν το 90% της παγκόσμιας αξίας και μεγάλο μέρος του όγκου διαπραγμάτευσης το 2020, σύμφωνα με την ετήσια αναθεώρηση της Refinitiv.

Οι προσδοκίες για έναν πιο φιλόδοξο στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το κλίμα το 2030 για την Ευρώπη ήταν ένας παράγοντας στήριξης του άνθρακα πέρυσι.

«Μπορεί να φαίνεται αντίθετο ότι σε ένα χρόνο που οι εκπομπές μειώθηκαν σημαντικά λόγω της πανδημίας, οι τιμές του άνθρακα και η παγκόσμια αξία της αγοράς έφτασαν νέα ρεκόρ», δήλωσε ο Hæge Fjellheim, επικεφαλής της έρευνας άνθρακα της Refinitiv.

«Οι μεγάλες αγορές άνθρακα είδαν τις τιμές και τους όγκους να αυξάνονται με την αναμενόμενη σύσφιξη των ανώτατων ορίων εκπομπών λόγω πιο φιλόδοξων κλιματικών στόχων», πρόσθεσε ο Fjellheim.

Τα συστήματα εμπορίας εκπομπών ή οι αγορές άνθρακα είναι εργαλεία που βασίζονται στην αγορά και προορίζονται για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου. Βάζουν ένα όριο στο ποσό που μπορούν να εκπέμπουν οι χώρες ή οι εταιρείες και, εάν υπερβαίνουν αυτά τα όρια, μπορούν να αγοράσουν άδειες από άλλους.

πηγηenvinow.gr

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Μειώνονται οι πληθυσμοί εντόμων

Η μαζική εξαφάνιση ειδών στον πλανήτη Γη συνδέεται με την εκρηκτική κυριαρχία του ανθρώπινου είδους, το οποίο πριν από 10.000 χρόνια αριθμούσε ένα εκατομμύριο...

Πέτρα του Ρωμιού – Γενέτειρα της Αφροδίτης – Ακουστική ξενάγηση

Η μυθική γενέτειρα της Αφροδίτης, γνωστή ως "Πέτρα του Ρωμιού", είναι ένας ενδιαφέρον γεωλογικός σχηματισμός τεράστιων βράχων κατά μήκος μιας από τις πιο όμορφες...

Κατοικίδια και παιδιά – Οφέλη για τα παιδιά από τη συμβίωση με ζώα

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Κατασκευαστών Τροφίμων Ζώων, το 48% των νοικοκυριών του Ηνωμένου Βασιλείου έχει τουλάχιστον ένα κατοικίδιο ζώο. Αυτό ισοδυναμεί με 13 εκατομμύρια...

gree web banner 300x250 1

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613