Αυξήθηκε η αξία της παγκόσμιας αγοράς άνθρακα το 2020

ισωσ σε ενδιαφερουν

Η συνολική αξία της παγκόσμιας αγοράς άνθρακα αυξήθηκε κατά 20% πέρυσι σε ρεκόρ 229 δισεκατομμυρίων ευρώ (277 δισεκατομμύρια δολάρια) σχετικά με την αναμενόμενη σύσφιξη των ανώτατων ορίων εκπομπών, σύμφωνα με έρευνα της Refinitiv την Τετάρτη.

Το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης της αξίας προήλθε από το Σύστημα Εμπορίας Εκπομπών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU ETS), το οποίο αντιπροσώπευε σχεδόν το 90% της παγκόσμιας αξίας και μεγάλο μέρος του όγκου διαπραγμάτευσης το 2020, σύμφωνα με την ετήσια αναθεώρηση της Refinitiv.

Οι προσδοκίες για έναν πιο φιλόδοξο στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το κλίμα το 2030 για την Ευρώπη ήταν ένας παράγοντας στήριξης του άνθρακα πέρυσι.

«Μπορεί να φαίνεται αντίθετο ότι σε ένα χρόνο που οι εκπομπές μειώθηκαν σημαντικά λόγω της πανδημίας, οι τιμές του άνθρακα και η παγκόσμια αξία της αγοράς έφτασαν νέα ρεκόρ», δήλωσε ο Hæge Fjellheim, επικεφαλής της έρευνας άνθρακα της Refinitiv.

«Οι μεγάλες αγορές άνθρακα είδαν τις τιμές και τους όγκους να αυξάνονται με την αναμενόμενη σύσφιξη των ανώτατων ορίων εκπομπών λόγω πιο φιλόδοξων κλιματικών στόχων», πρόσθεσε ο Fjellheim.

Τα συστήματα εμπορίας εκπομπών ή οι αγορές άνθρακα είναι εργαλεία που βασίζονται στην αγορά και προορίζονται για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου. Βάζουν ένα όριο στο ποσό που μπορούν να εκπέμπουν οι χώρες ή οι εταιρείες και, εάν υπερβαίνουν αυτά τα όρια, μπορούν να αγοράσουν άδειες από άλλους.

πηγηenvinow.gr

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Πασχαλινό τραπέζι: Τα απαγορευμένα μεζεδάκια για τον σκύλο

Το πασχαλινό τραπέζι με το ευωδιαστό φαγητό είναι πειρασμός, τόσο για εμάς όσο και για τον σκύλο. Και είναι ακατανίκητος. Γι’ αυτό, εκείνος (ο σκυλάκος) θα...

Η Κύπρος θα κερδίσει πολλά αν επενδύσει στη βιολογική καλλιέργεια

Η στρατηγική «Από το αγρόκτημα στο πιάτο» εφαρμόζεται το τελευταίο διάστημα και γίνεται πολύς λόγος για αυτή, στις χώρες της ΕΕ. Σε ερώτηση για...

Προσομοιώνοντας το μέλλον του Πυρόχρου Γύπα στην Κύπρο

Σε όλο τον κόσμο, οι γύπες αντιμετωπίζουν σοβαρές μειώσεις πληθυσμού και τοπικές εξαφανίσεις λόγω της εκτεταμένης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων. Εκτός από τη θανατηφόρα αυτή...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613