Αυξήθηκε η αξία της παγκόσμιας αγοράς άνθρακα το 2020

ισωσ σε ενδιαφερουν

Η συνολική αξία της παγκόσμιας αγοράς άνθρακα αυξήθηκε κατά 20% πέρυσι σε ρεκόρ 229 δισεκατομμυρίων ευρώ (277 δισεκατομμύρια δολάρια) σχετικά με την αναμενόμενη σύσφιξη των ανώτατων ορίων εκπομπών, σύμφωνα με έρευνα της Refinitiv την Τετάρτη.

Το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης της αξίας προήλθε από το Σύστημα Εμπορίας Εκπομπών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU ETS), το οποίο αντιπροσώπευε σχεδόν το 90% της παγκόσμιας αξίας και μεγάλο μέρος του όγκου διαπραγμάτευσης το 2020, σύμφωνα με την ετήσια αναθεώρηση της Refinitiv.

Οι προσδοκίες για έναν πιο φιλόδοξο στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το κλίμα το 2030 για την Ευρώπη ήταν ένας παράγοντας στήριξης του άνθρακα πέρυσι.

«Μπορεί να φαίνεται αντίθετο ότι σε ένα χρόνο που οι εκπομπές μειώθηκαν σημαντικά λόγω της πανδημίας, οι τιμές του άνθρακα και η παγκόσμια αξία της αγοράς έφτασαν νέα ρεκόρ», δήλωσε ο Hæge Fjellheim, επικεφαλής της έρευνας άνθρακα της Refinitiv.

«Οι μεγάλες αγορές άνθρακα είδαν τις τιμές και τους όγκους να αυξάνονται με την αναμενόμενη σύσφιξη των ανώτατων ορίων εκπομπών λόγω πιο φιλόδοξων κλιματικών στόχων», πρόσθεσε ο Fjellheim.

Τα συστήματα εμπορίας εκπομπών ή οι αγορές άνθρακα είναι εργαλεία που βασίζονται στην αγορά και προορίζονται για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου. Βάζουν ένα όριο στο ποσό που μπορούν να εκπέμπουν οι χώρες ή οι εταιρείες και, εάν υπερβαίνουν αυτά τα όρια, μπορούν να αγοράσουν άδειες από άλλους.

πηγηenvinow.gr

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Στην Επ. Παιδείας η εκμετάλλευση του δικτύου Natura 2000 στο Κάβο Γκρέκο

Την εκμετάλλευση ενός χώρου φυσικής ομορφιάς και προστατευόμενης ως ενταγμένη στο δίκτυο ΝΑΤΟΥΡΑ 2000, επιτρέπει η εγκατάλειψη τόσο του χώρου, όσο και των κτηρίων...

Βίντεο: Αρκούδες δροσίζονται σε πισίνα, εν μέσω του κύματος καύσωνα στον Καναδά

Όταν «χτυπά» ο καύσωνας μια βουτιά στην πισίνα είναι από τις καλύτερες ιδέες. Αυτό το ξέρουν προφανώς και οι αρκούδες. Στον Καναδά, που πλήττεται από πρωτοφανές κύμα...

Η «Σοφία», το γηραιότερο άγριο πτηνό στον κόσμο έγινε ξανά… μητέρα στα 70 της

Τη λένε Wisdom, δηλαδή «Σοφία» είναι 70 ετών και έχει ζήσει περισσότερο από αρκετούς συντρόφους της, αλλά και από το βιολόγο Τσάντλερ Ρόμπινς που...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613