Αυξήθηκε η αξία της παγκόσμιας αγοράς άνθρακα το 2020

ισωσ σε ενδιαφερουν

Η συνολική αξία της παγκόσμιας αγοράς άνθρακα αυξήθηκε κατά 20% πέρυσι σε ρεκόρ 229 δισεκατομμυρίων ευρώ (277 δισεκατομμύρια δολάρια) σχετικά με την αναμενόμενη σύσφιξη των ανώτατων ορίων εκπομπών, σύμφωνα με έρευνα της Refinitiv την Τετάρτη.

Το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης της αξίας προήλθε από το Σύστημα Εμπορίας Εκπομπών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU ETS), το οποίο αντιπροσώπευε σχεδόν το 90% της παγκόσμιας αξίας και μεγάλο μέρος του όγκου διαπραγμάτευσης το 2020, σύμφωνα με την ετήσια αναθεώρηση της Refinitiv.

Οι προσδοκίες για έναν πιο φιλόδοξο στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το κλίμα το 2030 για την Ευρώπη ήταν ένας παράγοντας στήριξης του άνθρακα πέρυσι.

«Μπορεί να φαίνεται αντίθετο ότι σε ένα χρόνο που οι εκπομπές μειώθηκαν σημαντικά λόγω της πανδημίας, οι τιμές του άνθρακα και η παγκόσμια αξία της αγοράς έφτασαν νέα ρεκόρ», δήλωσε ο Hæge Fjellheim, επικεφαλής της έρευνας άνθρακα της Refinitiv.

«Οι μεγάλες αγορές άνθρακα είδαν τις τιμές και τους όγκους να αυξάνονται με την αναμενόμενη σύσφιξη των ανώτατων ορίων εκπομπών λόγω πιο φιλόδοξων κλιματικών στόχων», πρόσθεσε ο Fjellheim.

Τα συστήματα εμπορίας εκπομπών ή οι αγορές άνθρακα είναι εργαλεία που βασίζονται στην αγορά και προορίζονται για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου. Βάζουν ένα όριο στο ποσό που μπορούν να εκπέμπουν οι χώρες ή οι εταιρείες και, εάν υπερβαίνουν αυτά τα όρια, μπορούν να αγοράσουν άδειες από άλλους.

πηγηenvinow.gr

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Αύξηση στην παραγωγή αστικών αποβλήτων στην Κύπρο το 2019

Μικρή αύξηση της τάξης του 0,73% σημειώθηκε στην παραγωγή αστικών αποβλήτων στην Κύπρο το 2019, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Στατιστικής Υπηρεσίας. Σημειώνεται παράλληλα ότι...

5 αλλαγές στην καθημερινότητα μας για πιο οικολογική ζωή

Με πέντε πολύ απλές αλλαγές στην καθημερινότητα μας μπορούμε να ζούμε όλοι μια πιο οικολογική ζωή. Οι αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε: Μείωση της σπατάλης...

Χαρτογράφηση των ρυπασμένων σημείων στο Lady’s mile

Στο πλαίσιο του έργου MedisWet2 πραγματοποιείται η χαρτογράφηση των πλέον ρυπασμένων σημείων στην ευρύτερη περιοχή του Lady’s mile με στόχο τον όσο το δυνατόν...

gree web banner 300x250 1

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613