Αρκούδα ξύνεται σε βράχο όταν αντιλαμβάνεται την ύπαρξη κρυφής κάμερας

ισωσ σε ενδιαφερουν

Το εθνικό πάρκο “Γη της Λεοπάρδαλης” στη Ρωσία κατέγραψε σε βίντεο τις… “ιδιωτικές” στιγμές μίας μαύρης αρκούδας. Ωστόσο κάποια στιγμή η αρκούδα αντιλήφθηκε την ύπαρξη της κάμερας και πλησίασε για να δει από κοντά τί είναι.

Οι ερευνητές στο εθνικό πάρκο “Γη της Λεοπάρδαλης” κατάφεραν να καταγράψουν όχι μόνο τις ακροβατικές “πιρουέτες” μίας μαύρης αρκούδας Ιμαλαΐων κατά τη διάρκεια του σημαδέματος της περιοχής της, αλλά και την περιέργειά της όταν ανακάλυψε μία από τις αυτόματες κάμερες του πάρκου.

Στο βίντεο, η ενήλικη αρκούδα πλησιάζει έναν βράχο μία όμορφη ηλιόλουστη ημέρα και αρχίζει να τρίβει επιμελώς την πλάτη της επάνω του για αρκετά λεπτά, ενώ ταυτόχρονα δείχνει εξαιρετική ευελιξία.

Ξαφνικά, το θηρίο παρατήρησε μια “κρυφή κάμερα”.
Πλησιάζοντας αργά την κάμερα, η αρκούδα αρχίζει να τη μυρίζει και να την σπρώχνει με το πόδι της, σαν να μην θέλει να καταγράψει κάποιος τις καθημερινές ιδιωτικές στιγμές της ζωής της.
Ως αποτέλεσμα, το σχολαστικό ζώο κατάφερε να αλλάξει τη γωνία, έτσι ώστε ο φακός της κάμερας να στοχεύει στα κλαδιά και τον ουρανό.

 

Στη “Γη της Λεοπάρδαλης” υπάρχουν δύο είδη αρκούδων – η καφέ και η λευκόστηθη (γνωστή και ως Ιμαλαΐων). Εάν η καφέ αρκούδα είναι χαρακτηριστική για τα εύκρατα και βόρεια γεωγραφικά πλάτη, τότε το κύριο εύρος της λευκόστηθης είναι στη Νοτιοανατολική Ασία.
Ο εξοπλισμός δεν υπέστη κάποια ζημιά.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτή η συμπεριφορά είναι φυσιολογική για μια αρκούδα.
“Οι αρκούδες είναι έξυπνα ζώα, έτσι έχουν την τάση να είναι περίεργες για ασυνήθιστα αντικείμενα”, αναφέρει ο Γκλεπ Σεντάς, εργαζόμενος στο τμήμα Επιστημών του πάρκου “Γη της Λεοπάρδαλης”.
Οι κάμερες-παγίδες του εθνικού πάρκου προσελκύουν περιοδικά την προσοχή διαφόρων κατοίκων του.

 

Συνολικά, υπάρχουν 450 κάμερες-παγίδες εγκατεστημένες στη “Γη της Λεοπάρδαλης”, αυτόματες κάμερες που επιτρέπουν στους επιστήμονες να παρατηρούν τη ζωή των άγριων ζώων χωρίς να τα ενοχλούν.
Αυτό είναι το μεγαλύτερο δίκτυο φωτοπαρακολούθησης μεταξύ των ρωσικών εθνικών πάρκων και προστατευόμενων περιοχών.

 

 

 

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Χ.Ζερεφός: «Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που παρατηρούνται σήμερα υπολογίζονταν για μετά το 2050»

Οι επιστήμονες υπολόγιζαν ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα που παρατηρούνται σήμερα, θα επικρατούσαν μετά το 2050 και αυτό είναι άκρως ανησυχητικό, σχολίασε στον ΑΣΤΡΑ...

Ταϊλάνδη: Τεράστια σαύρα εισέβαλε σε σούπερ-μάρκετ

Το περιστατικό με τη «σαύρα παρακολούθησης» διαδραματίστηκε στην Ταϊλάνδη, σε ένα προάστιο της Μπανγκόκ. Οι «σαύρες παρακολούθησης» είναι μεγάλες σαύρες του γένους Βαράνος. Είναι...

Σκύλος και χειμώνας

Σκύλος χειμώνας και κρύο. Προσοχή στον συνδυασμό αυτό! Πολλές φυλές σκύλων επηρεάζονται ιδιαίτερα από τις χαμηλές θερμοκρασίες που χαρακτηρίζουν τους χειμερινούς μήνες. Ιδιαίτερα τα μικρά,...

gree web banner 300x250 1

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613