Αποκατάσταση των κατεστραμμένων οικοσυστημάτων της ΕΕ

ισωσ σε ενδιαφερουν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε μια διαδικτυακή δημόσια διαβούλευση για την ανάπτυξη νομικά δεσμευτικών στόχων αποκατάστασης της φύσης της ΕΕ.

Ως βασικό στοιχείο της στρατηγικής της ΕΕ για τη βιοποικιλότητα για το 2030 και της ευρωπαϊκής πράσινης συμφωνίας , η αποκατάσταση των κατεστραμμένων οικοσυστημάτων της Ευρώπης θα συμβάλει στην αύξηση της βιοποικιλότητας, τον μετριασμό και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, καθώς και στην πρόληψη και μείωση των επιπτώσεων των φυσικών καταστροφών.

Η πρωτοβουλία για την ανάπτυξη στόχων αποκατάστασης της φύσης της ΕΕ στοχεύει επίσης στη βελτίωση της γνώσης και της παρακολούθησης των οικοσυστημάτων και των υπηρεσιών τους.

Ο Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας Virginijus Sinkevicius είπε: «Οι ανθρώπινες δραστηριότητες έχουν αλλάξει σημαντικά τα τρία τέταρτα των γαιών της Γης και τα δύο τρίτα των ωκεανών τις τελευταίες δεκαετίες, αποσταθεροποιώντας το κλίμα μας και τα συστήματα υποστήριξης της φυσικής ζωής μας. Η αποκατάσταση των φυσικών οικοσυστημάτων είναι τριπλή νίκη για τη φύση, το κλίμα και τους ανθρώπους. Θα βοηθήσει στην επίλυση της κρίσης βιοποικιλότητας, στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και στη μείωση των κινδύνων μελλοντικών πανδημιών. Μπορεί επίσης να τονώσει την ανάκαμψη σε έναν κόσμο μετά την πανδημία, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και βιώσιμη ανάπτυξη.

“Η Επιτροπή προετοιμάζει επίσης εκτίμηση επιπτώσεων για να υποστηρίξει την ανάπτυξη στόχων αποκατάστασης της φύσης της ΕΕ και να αξιολογήσει τις πιθανές περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις τους. Ο παλαιότερος χάρτης πορείας για την ανάπτυξη στόχων αποκατάστασης της φύσης της ΕΕ χαρτογράφησαν επιλογές πολιτικής για στόχους αποκατάστασης που θα διερευνηθούν στην εκτίμηση επιπτώσεων. Με βάση την εκτίμηση επιπτώσεων και λαμβάνοντας υπόψη τις απαντήσεις που έλαβε από τη δημόσια διαβούλευση, η Επιτροπή θα υποβάλει πρόταση για νομικά δεσμευτικούς στόχους αποκατάστασης της φύσης της ΕΕ έως το τέλος του 2021.

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

4 καθημερινές συνήθειες που βλάπτουν το περιβάλλον

H υπερθέρμανση του πλανήτη και η κλιματική αλλαγή είναι ζητήματα που χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε άμεσα. Προκειμένου να έρθει η διαφορά που θέλουμε να δούμε,...

Όπου και αν είστε, δεν μπορείτε να κρυφτείτε από τη γάτα σας

Οι γάτες είναι ένα πλάσματα που όσο και αν μελετούν οι επιστήμονες, δεν καταφέρνουν να αποκωδικοποιήσουν πλήρως. Η τελευταία έκπληξη που είχαν να προσφέρουν...

Μάθετε στο παιδί να αγαπάει και να σέβεται τα ζώα

Αναρίθμητες είναι οι επιστημονικές μελέτες που δείχνουν ότι ένα παιδί που μεγαλώνει με έναν σκύλο έχει καλύτερη κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη, αλλά και συμπεριφορά,...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613