Η ΑΗΚ μόνωσε πασσάλους στη Δένεια για χάρη των Σπιζαετών

ισωσ σε ενδιαφερουν

Στις 6 Μαρτίου 2021, υλοποιήθηκε η πρώτη φάση της Δράσης Διατήρησης C.3.1. του προγράμματος #LifeBonelliEastmed, το οποίο στοχεύει στην προστασία και διατήρηση του Σπιζαετού στην Ανατολική Μεσόγειο και στο οποίο η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας είναι εταίρος, μαζί με άλλους φορείς από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η πιο πάνω δράση αφορά τη μόνωση πασσάλων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας μεσαίας τάσης, για το λόγο ότι το είδος είναι ευάλωτο από ηλεκτροπληξία στο συγκεκριμένο είδος πασσάλων.

Η συγκεκριμένη απειλή σε ορισμένες χώρες είναι και η κυριότερη για το είδος και λαμβάνονται παρόμοια μέτρα σε μεγαλύτερο όμως βαθμό. Στην Κύπρο ήδη ανευρέθηκε ένας νεκρός Σπιζαετός περί τα τέλη του 2020, ο οποίος είχε σημανθεί με πομπό παρακολούθησης στα πλαίσια του προγράμματος, του οποίου η αιτία θανάτου ήταν η ηλεκτροπληξία. Το συμβάν συνέβη στα κατεχόμενα και συγκεκριμένα στην πεδιάδα της Μεσαορίας.

Η τοποθεσία που επιλέγηκε για εφαρμογή της πρώτης φάσης της δράσης βρίσκεται κοντά στην κοινότητα Δένειας δυτικά της Λευκωσίας. Η επιλογή της περιοχής, έγινε μέσω πληροφοριών, που αντλούνται καθημερινά από πομπούς που τοποθετήθηκαν σε σπιζαετούς (συνολικά 28 έχουν τοποθετηθεί στην Κύπρο, από την έναρξη του προγράμματος) σε συνδυασμό με τη μορφολογία και τοπογραφία της περιοχής. Στην πρώτη φάση μονώθηκαν 6 πάσσαλοι μεσαίας τάσης και στη δεύτερη, η οποία θα λάβει χώρο στην επαρχία Πάφου, θα μονωθούν άλλοι 24 πάσσαλοι.

Επί της ευκαιρίας η Υπηρεσία μας εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου για την άψογη συνεργασία, την εκτέλεση της όλης εργασίας και την κατανόηση.

 

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Κίνα: Η ρύπανση έχει ήδη κοστίσει φέτος 49.000 ζωές

Η ατμοσφαιρική ρύπανση έχει κοστίσει τη ζωή σε 49.000 ανθρώπους από την αρχή του έτους μόνο σε Πεκίνο και Σαγκάη, καθώς και έχει προκαλέσει...

«Όλα τα μανιτάρια τρώγονται… μερικά όμως μόνο μια φορά».

Έχοντας κατά νου την πιο πάνω λαϊκή φράση, αντιλαμβανόμαστε αμέσως πόση μεγάλη προσοχή θα πρέπει να επιδείξουμε, όταν αποφασίσουμε να συλλέξουμε μανιτάρια. Δυστυχώς δεν είναι...

Σχέδιο χορηγίας για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος σε κατοικίες ευάλωτων καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας

Το Σχέδιο Χορηγιών αποσκοπεί στην παροχή οικονομικών κινήτρων, υπό μορφή κυβερνητικής χορηγίας, για την ενθάρρυνση της χρήσης ΑΠΕ και εφαρμογή μέτρων ΕΞ.Ε σε υφιστάμενες οικοδομές που...

gree web banner 300x250 1

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613