Τσουχτερά πρόστιμα μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας σε διαβόητη τοποθεσία παγίδευσης πουλιών

ισωσ σε ενδιαφερουν

Στις αρχές Νοεμβρίου, μέλη της Αστυνομίας Κύπρου διενήργησαν επιχείρηση σε διαβόητη τοποθεσία παράνομης παγίδευσης πουλιών στην επαρχία Λάρνακας, μετά από καταγγελίες που έλαβαν από τον Πτηνολογικό Σύνδεσμο Κύπρου και τον οργανισμό CABS (Committee Against Bird Slaughter). Κατά την επιχείρηση, πραγματοποιήθηκε επίσης έλεγχος στις κατοικίες των υπόπτων και, ως αποτέλεσμα, κατασχέθηκαν πέντε δίχτυα, πέντε ηχομιμητικές συσκευές, καθώς και 366 νεκρά πουλιά, όλα προστατευόμενα είδη. Σε τρία άτομα επιβλήθηκαν εξώδικα πρόστιμα που ανέρχονται συνολικά στα €11.660. Πρόκειται για την πιο αποτελεσματική διωκτική δράση που σημειώθηκε τα τελευταία χρόνια ενάντια μεγάλης επιχείρησης παγίδευσης πουλιών.

Η αστυνομική επιχείρηση ήταν αποτέλεσμα των πολλαπλών πιέσεων που άσκησε ο Πτηνολογικός και ο CABS προς τις αρχές, μετά και από τη συγκέντρωση οπτικοακουστικού υλικού από την παράνομη δραστηριότητα στην περιοχή, το οποίο παραδόθηκε στις αρμόδιες αρχές.

«Από τις αρχές του φθινοπώρου, οι ομάδες πεδίου του CABS και του Πτηνολογικού πραγματοποίησαν τακτικές επισκέψεις στη συγκεκριμένη περιοχή. Σε κάθε επίσκεψη, τα μέλη της ομάδας πεδίου έγιναν μάρτυρες μαζικής θανάτωσης προστατευόμενων πουλιών. Το βράδυ άκουγαν ήχους πουλιών από ηχομιμητικές συσκευές, ενώ τις πρωινές ώρες έβλεπαν τους παγιδευτές να στήνουν δίχτυα και στη συνέχεια να ρίχνουν πέτρες στα δέντρα και τους θάμνους για να οδηγήσουν και να παγιδεύσουν τα πουλιά στα στημένα δίχτυα», δήλωσε ο Bostjan Debersek, Λειτουργός Έρευνας του CABS.

Ο CABS και ο Πτηνολογικός καλωσορίζουν τη συγκεκριμένη επιχείρηση της Αστυνομίας καθώς και τα υψηλά πρόστιμα που επιβλήθηκαν στους υπόπτους, και ζητούν τη συνέχιση της δράσης τόσο σε αυτή την τοποθεσία όσο και σε άλλες όπου γίνεται παγίδευση πουλιών σε μεγάλη κλίμακα.

«Δεδομένου του ιστορικού της συγκεκριμένης τοποθεσίας, καλούμε τις αρχές να συνεχίσουν να παρακολουθούν προληπτικά τη συγκεκριμένη τοποθεσία κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αλλά και το επόμενο φθινόπωρο, προκειμένου να αποφευχθούν μελλοντικές παρανομίες με σκοπό τη θανάτωση πουλιών. Θέλουμε επίσης να δούμε τόσο την Αστυνομία Κύπρου όσο και την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας να αναλαμβάνουν εξίσου αποτελεσματική δράση εναντίον άλλων μεγάλων και οργανωμένων παγιδευτών», δήλωσε ο Τάσος Σιαλής, Συντονιστής Εκστρατειών του Πτηνολογικού.

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Πόσο κακό κάνει το νερό από το πλαστικό μπουκάλι

Ανησυχία προκαλεί μελέτη που δείχνει ότι ο μέσος ενήλικας καταπίνει και εισπνέει ετησίως 74.000 έως 121.000 μικροσκοπικά σωματίδια πλαστικού μέσω της τροφής του, του...

Μαγική “θάλασσα” από σύννεφα στον ουρανό της Αυστραλίας

Ένα εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο είχε την ευκαιρία να καταγράψει ένας άνθρωπος στον ουρανό της δυτικής Αυστραλίας. Ένας θεαματικός σχηματισμός από σύννεφα φάνηκε να "ρέει" πάνω...

Τα σκυλιά των διαβητικών έχουν 28% πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη

Θυμάστε ακόμα την αστεία σκηνή από την κλασική πλέον ταινία «101 σκυλιά της Δαλματίας», στην οποία τα τετράποδα μοιάζουν με τους κυρίους και τις...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613