Το 50% των ρύπων στην Κύπρο προέρχεται από τις μεταφορές

Είναι γνωστό ότι το 50% των ρύπων στην Κύπρο προέρχεται από τις μεταφορές, ενώ το ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι στο 25%, λέει ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, ο οποίος ανέφερε πως στόχος είναι να μειωθούν κατά 55% μέχρι το 2030 και μέχρι το 2050 να έχουμε μηδενικούς ρύπους. «Καταλαβαίνετε», ανέφερε ο κ. Καρούσος, «τι βάρος ευθύνης έχουμε.

Σε αυτή την προσπάθεια γίνεται μια πρωτοβουλία και μια σειρά από δράσεις, έτσι ώστε να αλλάξουμε την κουλτούρα στο υπουργείο και στις υπηρεσίες του, οι οποίες είναι αυτές που θα δουλέψουν σκληρά για να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους», είπε ο Υπουργός Μεταφορών, στα πλαίσια δενδροφύτευσης που πραγματοποίησε το Τμήμα Οδικών Μεταφορών του Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων στον Ζυγιστικό Σταθμό του τμήματος στην Κοφίνου.

Στα πλαίσια αυτά, πρόσθεσε ο κ. Καρούσος, οργανώνονται πάρα πολλές δράσεις και πρωτοβουλίες και μια από αυτές είναι και οι δεντροφυτεύσεις, οι οποίες έχουν στόχο να περάσουμε ένα μήνυμα σε όλο το υπουργείο, μέχρι και τον τελευταίο εργάτη και υπάλληλο του υπουργείου, για να προωθήσουμε όλοι μαζί την περιβαλλοντική συνείδηση.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ