Τις 105 καταδίκες έφτασαν οι συλλήψεις λαθροθήρων το 2022 με τη βοήθεια και της οργάνωσης CABS

Στη σύλληψη και καταδίκη συνολικά 105 λαθροθήρων για το 2022 συνέβαλε με τη δράση της η οργάνωση Committee Against Bird Slaughter, έπειτα και από τη σύλληψη τριών κυνηγών τις τελευταίες ημέρες του έτους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, δύο εκ των τριών συλληφθέντων είχαν χρησιμοποιήσει παράνομες ηλεκτρομιμητικές συσκευές για κυνήγι τραχήλας και πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω μαζί με θηροφύλακες της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας.

Συμπληρώνεται πως ο τρίτος λαθροθήρας είχε τραβήξει την προσοχή της οργάνωσης για το ίδιο αδίκημα καθώς είχε χρησιμοποιήσει ηλεκτρομιμητική συσκευή για το κυνήγι της τσίχλας, ενώ σημειώνεται πως η αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων χρειάστηκε πάνω από μία ώρα για να φτάσει στον τόπο του εγκλήματος.

Την ώρα που οι άλλοι κυνηγοί κατάφερναν να δραπετεύσουν, ο ύποπτος άλλαξε την ηλεκτρομιμητική συσκευή του σε ήχους από λιβαδογαλούδι και πυροβόλησε τέσσερα από τα προστατευμένα αποδημητικά πουλιά, κάτι που μεταφράζεται σε πρόστιμο 2.500 ευρώ, σε αντίθεση με πρόστιμο μόλις μερικών εκατοντάδων ευρώ που θα του είχε επιβληθεί αν είχε συλληφθεί να χρησιμοποιεί την ηλεκτρομιμητική συσκευή για την τσίχλα (θηρεύσιμο είδος), καταλήγει η ανακοίνωση.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ