Τι διαφορά έχουν τα οικολογικά με τα βιολογικά προϊόντα;

ισωσ σε ενδιαφερουν

Επειδή πολλοί από εμάς συγχέουμε αυτές τις δύο έννοιες, ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν μια και καλή τι είναι τα οικολογικά και τι τα βιολογικά προϊόντα!

Τα βιολογικά προϊόντα δεν έχουν απλά μία – δύο διαφορές σε σχέση με τα οικολογικά, αλλά είναι δύο έννοιες που υποδηλώνουν κάτι εντελώς διαφορετικό.

Το μόνο κοινό είναι ότι πρόκειται για προϊόντα, αν και διαφέρει ο τύπος τους…

Τα βιολογικά προϊόντα

τι είναι βιολογικά προϊόνταΤα βιολογικά προϊόντα είναι συνήθως τρόφιμα ή και άλλα προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε στον οργανισμό μας και πολύ απλά, θέλουμε να είναι όσο πιο υγιεινά γίνεται!

Για την ακρίβεια, είναι προϊόντα που καλλιεργούνται και μεγαλώνουν χωρίς φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα και άλλα τέτοια χημικά. Είναι όπως ακριβώς θα παράγονταν από τη μάνα φύση!

Όπως αντιλαμβάνεστε, τα βιολογικά προϊόντα είναι πιο ακριβά, για το λόγο ότι είναι πιο δύσκολο να δώσουν “υγιείς” καρπούς μιας και τα ζιζάνια… καραδωκούν.

Επίσης, χωρίς τη “χημική” παρέμβαση, είναι πιο δύσκολο να πάρουμε μεγάλες “υγιείς”(που δεν χάλασαν, που δεν σκουλίκιασαν, κλπ) ποσότητες, οπότε η παραγωγή είναι αρκετά πιο περιορισμένη.

Έτσι, για να βγει κέρδος από μία τέτοια παραγωγή, θα πρέπει η πώληση να γίνεται σε υψηλότερη τιμή.

Αλλά είναι πιο υγιεινά, μιας και δεν βάζουμε μέσα μας τα κατάλοιπα των χημικών που προαναφέραμε…

Αλλιώς, ονομάζονται προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας.

Τα οικολογικά προϊόντα

τι είναι οικολογικά προϊόνταΤώρα, οικολογικά προϊόντα είναι τα προϊόντα αυτά που έχουν σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος, είτε κατά τη χρήση τους, είτε κατά την απόρριψή τους (περιορίζουν τη ρύπανση στο ελάχιστο).

Μερικά παραδείγματα οικολογικών προϊόντων είναι:

√ οι χάρτινες σακούλες
αποσυντίθενται πολύ γρηγορότερα σε σχέση με τις νάυλον όταν τις θάβουμε

√ οικολογικά καθαριστικά
που καταλήγουν αφού τα χρησιμοποιήσαμε; στη θάλασσα. Τα οικολογικά καθαριστικά δεν την ρυπαίνουν τόσο σε αντίθεση με τα άλλα

√ “πράσινες” ηλεκτρικές – ηλεκτρονικές συσκευές
καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα, με αποτέλεσμα, έμμεσα να περιορίζουν τους ρύπους της ΔΕΗ στην ατμόσφαιρα

√ προϊόντα κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά
που σημαίνει ότι μετά τη χρήση τους, μπορούμε να τα ανακυκλώσουμε κι έτσι να μην καταλήξουν στα σκουπίδια

Οπότε αντιλαμβάνεστε ότι οι διαφορές οικολογικών και βιολογικών προϊόντων δεν υφίστανται, για το λόγο ότι είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα!

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Εκστρατεία για καθαρισμό του δασικού πάρκου Τροόδους

Εκστρατεία για καθαρισμό του δασικού πάρκου Τροόδους διοργανώνουν ο Φιλοδασικός Σύνδεσμος Αγρού σε συνεργασία με την οργάνωση νεολαίας Youth Dynamics, με στόχο την ενημέρωση...

Τετράποδοι «σωτήρες» μέσα στην καραντίνα

Ηταν μόλις τον 18ο αιώνα όταν ο Γουίλιαμ Τιουκ, ένας διάσημος βρετανός έμπορος, γνωστός για τη φιλανθρωπική του δράση προς ψυχικά νοσούντες, εμφανιζόταν δημοσίως...

Στρατηγική «από το αγρόκτημα στο πιάτο»

Ερωτήσεις και απαντήσεις: 1. Γιατί παρουσιάζετε τώρα τη στρατηγική «από το αγρόκτημα στο πιάτο»; Η κρίση του κορονοϊού υπογράμμισε τη σπουδαιότητα ενός εύρωστου και ανθεκτικού συστήματος...

gree web banner 300x250 1

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613