Τασμανία: Αγώνας ταχύτητας για τη διάσωση εκατοντάδων φαλαινών

ισωσ σε ενδιαφερουν

Ειδικά συνεργεία κατάφεραν να διασώσουν τουλάχιστον πενήντα φάλαινες στις δυτικές ακτές της Τασμανίας.

470 φάλαινες-πιλότοι εξόκειλαν στις απομονωμένες ακτές τις προηγούμενες μέρες. Η πρόσβαση είναι εφικτή μόνο δια θαλάσσης. Άλλες 200 εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια αναγνωριστικών πτήσεων.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό φαλαινών που έχουν εξωκοίλει ποτέ στην περιοχή. Οι διασώστες δίνουν μάχη με το χρόνο. Ανήκουν στο είδος της ραμφοφάλαινας ή ζιφιός ή κατά την επιστημονική ονομασία Ziphius cavirostris. Προτιμούν τα βαθιά νερά στα πελάγη, βαθύτερα από τα χίλια μέτρα όμως συχνά εξωκοίλουν. Φτάνουν έως τα επτά μέτρα και τους δυόμιση τόνους βάρος.

«Αν ήταν κανείς μαζί τους επί τόπου θα άκουγε τους ήχους. Χρησιμοποιούν ήχους υψηλής συχνότητας και μπορεί κανείς να τις ακούσει να σφυρίζουν η μία στην άλλη. Το στρες και οι ήχοι που βγάζουν είναι τέτοιοι που κανείς δεν θέλει να τους ακούσει», εξηγεί η Βανέσα Πανέτι, θαλάσσια βιολόγος.

Ομάδα εξήντα διασωστών χρησιμοποίησαν δίχτυα και άλλον εξοπλισμό για να καταφέρουν να τραβήξουν τα κήτη από τις αμμώδεις παραλίες που είναι πλημμυρισμένες.

Στόχος τους είναι να τις τραβήξουν μέσα στη θάλασσα ώστε να αρχίσουν να επιπλέουν ξανά.

Για την ώρα, οι επιστήμονες δεν έχουν προσδιορίσει γιατί οι φάλαινες εξώκειλαν. Ενδέχεται, όπως λένε στις πρώτες εκτιμήσεις τους, μία φάλαινα – αρχηγός του κοπαδιού να έκανε λάθος στην πορεία της και να οδήγησε και τις υπόλοιπες στις ακτές.

 

 

 

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Μπορούν τα ζώα να ερωτευθούν όπως οι άνθρωποι;

Αν και δεν είναι γνωστό εάν τα ζώα βιώνουν τον έρωτα, όπως ακριβώς και οι άνθρωποι, πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι ορισμένα ζώα έχουν πράγματι...

Απαλό και αφράτο μωράκι-βίδρα έχασε τη μαμά του – Αλλά απέκτησε τρία… αδερφάκια pug

Μικροσκοπικό, υπερκινητικό, απαλό και αφράτο, αυτό το μωράκι-βίδρα είναι βέβαιο ότι θα σας ξετρελάνει με τα νάζια του. Αν και η ιστορία του ξεκινά με...

Εκθεση φωτογραφίας για το λεοντόψαρο φιλοξενείται στην κεντρική πλατεία του Δήμου Παραλιμνίου

Έκθεση φωτογραφίας για το λεοντόψαρο φιλοξενείται στην κεντρική πλατεία του Δήμου Παραλιμνίου. Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος RELIONMED-LIFE...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613