Τα κατοικίδια είναι τα “ξεχασμένα” θύματα της ενδοοικογενειακής βίας

ισωσ σε ενδιαφερουν

Η ενδοοικογενειακή βία επηρεάζει και τα κατοικίδια
Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Dogs Trust το 2019, ένα καταφοίγιο για θύματα ενδοοικογενειακής βίας και τα κατοικίδιά τους έδειξε ότι:

Σχεδόν 9 στους 10 επαγγελματίες που εργάζονται στον τομέα της ενδοοικογενειακής βίας έχουν δει περιπτώσεις όπου ένα κατοικίδιο έχει επίσης κακοποιηθεί.
Σχεδόν το 50% των επαγγελματιών γνώριζαν περιπτώσεις οικιακής κακοποίησης όπου το κατοικίδιο είχε σκοτωθεί.
Εκτός από τη σωματική κακοποίηση που μπορεί να υποστούν τα κατοικίδια ζώα, το 97% των επαγγελματιών δήλωσαν ότι συχνά χρησιμοποιούνται επίσης ως μέσο ελέγχου του ατόμου που βιώνει ενδοοικογενειακή κακοποίηση.
Το 95% των επαγγελματιών είπε ότι τα θύματα δεν θα έφευγαν από το σπίτι τους χωρίς να γνωρίζουν ότι το κατοικίδιο τους θα ήταν ασφαλές.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους τα κατοικίδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν προκειμένου να ασκηθεί έλεγχος στο θύμα:

Διακόπτοντας την πρόσβαση στη φροντίδα του κτηνιάτρου ή τη δυνατότητα να ξοδέψει το θύμα χρήματα για τροφές για κατοικίδια
Με απειλές να βλάψει, να σκοτώσει ή να “απαλλαγεί” με οποιονδήποτε τρόπο από τα κατοικίδια
Αρνείται να επιτρέψει στο θύμα να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο
Αποτρέπει ζωτική φροντίδα όπως την τακτική σίτιση
Επιπλέον, τα κατοικίδια που ζουν σε ένα περιβάλλον κακοποίησης παρουσιάζουν σημάδια άγχους και φόβου, βίαιη συμπεριφορά ενώ είναι πιθανό να γαβγίζουν περισσότερο από το συνηθισμένο. Όταν διαφύγουν από το κακοποιητικό περιβάλλον χρειάζεται χρόνος προκειμένου να επουλωθούν τα ψυχικά τους τραύματα.

Η σχέση μεταξύ κακοποίησης ζώων και ενδοοικογενειακής βίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη. Οι δράστες μπορεί να απειλήσουν ότι θα βλάψουν ή θα σκοτώσουν ένα αγαπημένο κατοικίδιο για να αποκτήσουν δύναμη και έλεγχο στον σύντροφό τους. Τα καταφύγια και τα κέντρα φιλοξενίας θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας είναι ζωτικής σημασίας να δέχονται και τα κατοικία ζώα των θυμάτων προκειμένου να υπερπηδούν κάθε εμπόδιο το οποίο ενδέχεται να κρατά ένα άτομο σε μια κακοποιητική σχέση.

Ήδη στην Αμερική και σε πολλές χώρες της Ευρώπης υπάρχει ειδική πρόνοια για τα κατοικίδια ζώα των θυμάτων ώστε αυτά να φτάσουν ασφαλή και να διαμείνουν στα καταφύγια μαζί με τους ιδιοκτήτες τους. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό μέτρο που μπορεί συμβάλει περαιτέρω στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ενδοοικογενειακής βίας και της κακοποίησης των ίδιων των κατοικίδιων.

πηγηipop.gr

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Ινδία: Κόκορας μαχαίρωσε και σκότωσε τον ιδιοκτήτη του

Ο άτυχος άνδρας είχε ετοιμάσει τον κόκορά του για παράνομη κοκορομαχία, δένοντάς του μια λεπίδα στο πόδι, κάτι που έμελλε να αποβεί μοιραίο γι'...

Οι κουκουβάγιες του χιονιού επέστρεψαν στη Νέα Υόρκη

Τελευταία φορά που μια κουκουβάγια του χιονιού είχε εντοπιστεί στη μεγαλούπολη της Νέας Υόρκης ήταν πριν περισσότερα από 130 χρόνια. Το είδος της λευκής κουκουβάγιας...

Έχετε Αναρωτηθεί ΓΙΑΤΙ οι Σκύλοι γέρνουν το Κεφάλι όταν τους Μιλάμε;

Ο σκύλος σας γέρνει το κεφάλι του όταν του μιλάτε; Οι περισσότεροι από μας θα λέγαμε ότι με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να εκμεταλλευτούν...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613