“Αρκούδα του νερού”: Το πλάσμα που μπορεί να επιβιώσει οπουδήποτε

ισωσ σε ενδιαφερουν

Ονομάζονται βραδύπορα ή αλλιώς «αρκούδες του νερού». Τα συγκεκριμένα πλάσματα είναι ασπόνδυλα και ευδοκιμούν σε βρύα, λειχήνες και μαρσαντιόφυτα.

Η εύρεση τους στον κήπο κάθε σπιτιού είναι ένα σχετικά εύκολο έργο. Τα βρύα που αναπτύσσονται στους κήπους είναι ο πιο πιθανός τους βιότοπος.

Παρά την παράξενη εμφάνισή τους, τα βραδύπορα είναι ίσως οι πιο ανθεκτικοί οργανισμοί στη Γη, όπως αναφέρει ο βρετανικός Guardian.

Μπορούν να αντέξουν σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται μεταξύ -272,8 ° C και 150 ° C και πίεση έξι φορές μεγαλύτερη από αυτήν που ασκείται στην τάφρο των Μαριανών .

Μπορούν να ιονίσουν ακτινοβολία σε δόσεις εκατοντάδες φορές υψηλότερες από τη θανατηφόρα δόση για τον άνθρωπο.

Έχουν την ικανότητα να επιβραδύνουν το μεταβολισμό τους στο 0,01% του φυσιολογικού ρυθμού, και οι μοναδικές πρωτεΐνες στο σώμα τους «υαλοποιούνται» κατά τη διάρκεια της αποξήρανσης, που σημαίνει ότι σχηματίζουν ένα γυάλινο κουκούλι που τους επιτρέπει να διατηρηθούν για δεκαετίες και να αναζωογονηθούν με την έκθεσή τους στο νερό.

Μάλιστα, τα πλάσματα αυτά έχει αποδειχθεί ότι αντέχουν στο κενό του διαστήματος. Στην πραγματικότητα, μετά την κατάρρευση του Ισραηλινού διαστημόπλοιου Beresheet το 2019, πιστεύεται ότι το φορτίο της αποστολής αρκετών χιλιάδων βραδύπορων μπορεί να διασκορπίστηκε στην επιφάνεια του φεγγαριού.

πηγηpronews.gr

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Μετατροπή του αέρα της αραβικής ερήμου σε εμφιαλωμένο νερό

Εμφιαλωμένο νερό... ο αέρας της αραβικής ερήμου H αραβική έρημος δεν είναι το ιδανικό μέρος για να βρει κανείς νερό. Ωστόσο, μία τεχνολογική εταιρεία με...

Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας: Όλοι εξαρτώμαστε από την επιβίωσή της

Οι μέλισσες και άλλοι επικονιαστές, όπως οι πεταλούδες και οι νυχτερίδες, απειλούνται όλο και περισσότερο από τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Για αιώνες, οι μέλισσες -από τα πιο σκληρά εργαζόμενα...

Ανακαλύφθηκαν γιγάντιες θαλάσσιες “κατσαρίδες”

Σε μια σημαντική όσο και τρομακτική ανακάλυψη έφτασε το Ινστιτούτο Επιστημών της Ινδονησίας (LIPI), μαζί με το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης, καθώς ερευνητές τους...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613