“Αρκούδα του νερού”: Το πλάσμα που μπορεί να επιβιώσει οπουδήποτε

ισωσ σε ενδιαφερουν

Ονομάζονται βραδύπορα ή αλλιώς «αρκούδες του νερού». Τα συγκεκριμένα πλάσματα είναι ασπόνδυλα και ευδοκιμούν σε βρύα, λειχήνες και μαρσαντιόφυτα.

Η εύρεση τους στον κήπο κάθε σπιτιού είναι ένα σχετικά εύκολο έργο. Τα βρύα που αναπτύσσονται στους κήπους είναι ο πιο πιθανός τους βιότοπος.

Παρά την παράξενη εμφάνισή τους, τα βραδύπορα είναι ίσως οι πιο ανθεκτικοί οργανισμοί στη Γη, όπως αναφέρει ο βρετανικός Guardian.

Μπορούν να αντέξουν σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται μεταξύ -272,8 ° C και 150 ° C και πίεση έξι φορές μεγαλύτερη από αυτήν που ασκείται στην τάφρο των Μαριανών .

Μπορούν να ιονίσουν ακτινοβολία σε δόσεις εκατοντάδες φορές υψηλότερες από τη θανατηφόρα δόση για τον άνθρωπο.

Έχουν την ικανότητα να επιβραδύνουν το μεταβολισμό τους στο 0,01% του φυσιολογικού ρυθμού, και οι μοναδικές πρωτεΐνες στο σώμα τους «υαλοποιούνται» κατά τη διάρκεια της αποξήρανσης, που σημαίνει ότι σχηματίζουν ένα γυάλινο κουκούλι που τους επιτρέπει να διατηρηθούν για δεκαετίες και να αναζωογονηθούν με την έκθεσή τους στο νερό.

Μάλιστα, τα πλάσματα αυτά έχει αποδειχθεί ότι αντέχουν στο κενό του διαστήματος. Στην πραγματικότητα, μετά την κατάρρευση του Ισραηλινού διαστημόπλοιου Beresheet το 2019, πιστεύεται ότι το φορτίο της αποστολής αρκετών χιλιάδων βραδύπορων μπορεί να διασκορπίστηκε στην επιφάνεια του φεγγαριού.

πηγηpronews.gr

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Προσοχή: Αυξημένη δραστηριότητα των φιδιών στην Κυπριακή φύση

Αυτή την περίοδο, μετά τη λήξη της χειμερίας νάρκης, παρατηρείται μία αυξημένη δραστηριότητα των φιδιών στην Κυπριακή φύση. Στον τόπο μας υπάρχουν 8 είδη φιδιών,...

Παπαγάλος σώζει τον ιδιοκτήτη από φωτιά, φωνάζοντας το όνομά του

Ένας άντρας γλύτωσε από πυρκαγιά, αφού ο παπαγάλος του λειτούργησε ως συναγερμός πριν να ενεργοποιηθούν οι ανιχνευτές πυρκαγιάς. Ο Anton Nguyen κοιμόταν στο σπίτι του...

Ερευνητική αποστολή θα αναζητήσει το «αίμα των παγετώνων»

Στις Γαλλικές Άλπεις κάποιες φορές το χιόνι χάνει το λευκό του χρώμα και παίρνει μια έντονη ερυθρή απόχρωση. Χιονισμένες περιοχές σε έκταση πολλών χλμ....

gree web banner 300x250 1

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613