Πως να Κάνετε την Επιχείρησή σας πιο Πράσινη

 

 

Ζούμε σε μια εποχή που η αναγκαιότητα να φροντίσουμε το περιβάλλον, είναι μεγάλη. Οπότε το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να υιοθετήσουμε μερικές νέες συνήθειες που μπορούν να λειτουργήσουν πιο βοηθητικά για το περιβάλλον αλλά και για εμάς τους ίδιους.

 

Επίσης θα ήταν πολύ σημαντικό αν κάθε επιχείρηση μικρή και μεγάλη, προσπαθούσε να υιοθετήσει τρόπους ώστε να λειτουργεί πιο “πράσινα”. Η λειτουργία των επιχειρήσεων παίζει σημαντικό ρόλο για το περιβάλλον και έχει σημαντικό αντίκτυπο σε αυτό. Αυτό συμβαίνει καθώς κάθε επιχείρηση σπαταλάει μεγάλα ποσά ενέργειας, τα οποία είναι χρήσιμα για την καλύτερη διαβίωση όλων μας.

 

Αν λοιπόν αναρωτιέστε, ποιοι είναι οι πιο εύκολοι τρόποι για να γίνει η επιχείρησή σας, πιο πράσινη και πιο φιλική προς το περιβάλλον, είστε στο κατάλληλο μέρος.

 

  1. Δώστε σημασία στο ηλεκτρικό ρεύμα

 

Το πρώτο και το πιο σημαντικό που πρέπει να αλλάξετε είναι ο πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας. Είναι φυσιολογικό κάθε επιχείρηση να σπαταλάει μεγάλα ποσά ηλεκτρικού ρεύματος με αποτέλεσμα μερικές φορές να είναι επιβλαβές για το περιβάλλον. Το καλύτερο που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να βρείτε έναν πάροχο ενέργειας ο οποίος θα σας συμφέρει οικονομικά αλλά θα προστατεύει και το περιβάλλον, όπως είναι για παράδειγμα οι προσφορές ρεύματος στο Revma Store για ακόμη χαμηλότερες χρεώσεις. Με τον νέο σας πάροχο θα έχετε διπλό όφελος καθώς και θα προστατέψετε το περιβάλλον αλλά και θα έχετε ποιοτητικό ρεύμα σε καλύτερες τιμές.

 

  1. Εντάξτε την ανακύκλωση στην καθημερινότητά σας

 

Το δεύτερο βήμα που μπορείτε να κάνετε ώστε να διευκολύνεται με την επιχείρησή σας, το περιβάλλον είναι να εντάξετε την ανακύκλωση στην καθημερινότητά σας. Το πρώτο βήμα είναι να τοποθετήσετε ειδικούς κάδους σε όλο τον χώρο του γραφείου σας και σε απόσταση κοντινή από τους εργαζομένους για να τους γίνει συνήθεια. Μπορείτε να ανακυκλώνεται από χαρτιά μέχρι και πιο σύνθετα υλικά που χρησιμοποιούνται από επιχειρήσεις. Είναι σημαντικό μετά από κάθε γεύμα, οι εργαζόμενοι της εταιρείας να πετάνε ότι είναι ανακυκλώσιμο στους ειδικούς κάδους, καθώς αυτό θα δημιουργήσει μια καλή συνήθεια που μπορεί να μεταφερθεί και στον προσωπικό τους χώρο.

 

  1. Επιλέξτε το ψηφιακό μάρκετινγκ

 

Το τρίτο βήμα, είναι να επιλέξετε για την εταιρεία σας το ψηφιακό μάρκετινγκ. Αν αναλογιστείτε πόσο χαρτί και μελάνι χρησιμοποιείται για την εκτύπωση εντύπων και καρτών, θα συνειδητοποιήσετε πως δεν είναι ένας φιλικός τρόπος διαφήμισης προς το περιβάλλον. Ενώ αν επιλέξετε το ψηφιακό μάρκετινγκ θα εξοικονομήσετε μεγάλες ποσότητες χαρτιού, ενώ θα μπορέσετε να διαφημίσετε την επιχείρησή σας ακόμα πιο αποτελεσματικά.

 

  1. Χρήση λιγότερου χαρτιού

 

Το τελευταίο βήμα που μπορείτε να κάνετε είναι να προσπαθήσετε να χρησιμοποιείτε λιγότερο χαρτί ως επιχείρηση. Η υπερκατανάλωση χαρτιού δεν είναι ποτέ μια καλή επιλογή καθώς χιλιάδες δέντρα, κόβονται για αυτόν τον σκοπό. Μπορείτε από δω και πέρα να χρησιμοποιείται και τις δυο πλευρές μια σελίδας αλλά και να στέλνετε τα σημαντικά έγγραφα σκαναρισμένα και ηλεκτρονικά. Αυτό όχι μόνο θα προστατέψει το περιβάλλον αλλά θα μειώσει και τα έξοδα αποστολής.

 

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ