Πώς ένας Σκύλος Μπορεί Εύκολα να Μειώσει το Άγχος της Καθημερινότητας;

Πώς ένας Σκύλος Μπορεί Εύκολα να Μειώσει το Άγχος της Καθημερινότητας;

Οι ρυθμοί της καθημερινότητας στις μέρες μας είναι φανερό πως επηρεάζουν αισθητά την ψυχολογία μας και το πως βλέπουμε τον κόσμο γενικότερα. Σε μία κοινωνία όμως, που συνεχώς εμφανίζονται νέες προκλήσεις, δεν μπορούμε να αφήνουμε τις καταστάσεις να μας ρίχνουν όλο και περισσότερο και να γεμίζουμε με άγχος για κάθε περίπλοκη κατάσταση.

 

Έρευνες έχουν δείξει πως το να επιλέξεις έναν σκύλο για κατοικίδιο μπορεί να σε ευεργετήσει και να αλλάξει την συνολική σου οπτική για κάποια πράγματα. Αν σκέφτεσαι να αγοράσεις ή να υιοθετήσεις έναν σκύλο αλλά δεν είσαι σίγουρος, συνέχισε να διαβάζεις και γνώρισε μόνο κάποιους από τους λόγους που πρέπει να το τολμήσεις.

 

Καθημερινός Περίπατος

 

Ένα από τους πιο σημαντικούς λόγους που ένας σκύλος μπορεί να σε κάνει να χαλαρώσεις είναι η «υποχρέωση» σου να τον πας βόλτα. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να κάνεις μία παύση μέσα στην ημέρα σου και να αφιερώσεις χρόνο για το κατοικίδιο σου, τον εαυτό σου και να περάσεις χρόνο στην φύση. Επίσης ένας περίπατος βοηθά πάντα την ψυχολογία μας και μας κάνει να σκεφτούμε πιο καθαρά κάποιες καταστάσεις που ίσως να μεγαλοποιούμε στο μυαλό μας.

 

Εκτός από αυτά είναι και ένας ξεχωριστός λόγος να κινήσεις το σώμα σου και γιατί όχι να αθληθείς. Πήγαινε στο αγαπημένο πάρκο του κατοικιδίου σου και ξεκίνα τρέξιμο. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο σκύλος σου θα το δει σαν παιχνίδι και θα το ευχαριστηθεί και εκείνος.

 

Συντροφιά

 

Κανείς δεν μπορεί να πει πως ένας σκύλος δεν προσφέρει συντροφιά μέσα στο σπίτι. Αναντίρρητα είναι από τα κατοικίδια που λέγεται πως έχουν την περισσότερη αλληλεπίδραση με τον άνθρωπο σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα. Όπως και να έχει σε στιγμές έντονου άγχους ή ακόμα και καταθλιπτικών φάσεων ένας σκύλος που νοιάζεται για σένα μπορεί να σου προσφέρει ακριβώς την κατάλληλη συντροφιά και παρέα την οποία έχεις ανάγκη. Η ενσυναίσθηση στην περίπτωση τους φαίνεται πολύ έντονα και το εκφράζουν με κάθε τρόπο.

 

Φροντίδα & Δέσιμο

 

Η φροντίδα που χρειάζεται ένας σκύλος είναι αντίστοιχη με εκείνη ενός παιδιού, το οποίο μπορεί να σε χαλαρώσει και να σε κάνει όταν βρίσκεσαι στο σπίτι να μην σκέφτεσαι τα άγχη της καθημερινότητας. Επίσης το συναισθηματικό δέσιμο το οποίο θα αποκτήσεις μαζί του και η ανακούφιση που μπορεί να σου προσφέρει είναι κάτι που σίγουρα δεν θα σε κάνει να μετανιώσεις την απόφαση σου.

 

Αν Νιώθεις πως το Χρειάζεσαι Μίλα σε Κάποιον Ψυχοθεραπευτή

 

Ένα σκυλάκι μπορεί να σε ανακουφίσει αλλάζοντας τις καθημερινές σου συνήθειες όμως κάποιες φορές δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Στην πραγματικότητα η ψυχολογία ενός ανθρώπου είναι πολύ πιο πολύπλοκη από ότι την αντιλαμβανόμαστε και πολλές φορές διάφορα γεγονότα μας δημιουργούν στρες, κάνοντας το μία μόνιμη κατάσταση που δεν ξέρουμε πως να ξεφύγουμε από αυτό.

 

Αν δεν νιώθεις άνετα να πας σε κάποιον ψυχολόγο και να μιλήσεις μαζί του από κοντά μπορείς πάντα να κανονίσεις ένα ραντεβού με βιντεοκλήση. Αν πάλι προτιμάς την αμεσότητα και την συζήτηση με φυσική παρουσία μπορείς να αρχίσεις να ψάχνεις γραφεία στην περιοχή σου. Μπορείς να δοκιμάσεις την ψυχοθεραπεία του άγχους με τον Dr. Γρηγόρη Βασιλειάδη για να βρεις σταδιακά τις πιο αποτελεσματικές λύσεις και να αρχίσεις να διαχειρίζεσαι αλλιώς τα γεγονότα που σου δημιουργούν το άγχος.

 

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ