Πολιτιστική Διαδρομή της Αρχαιότητας

ισωσ σε ενδιαφερουν

Ανακαλύψτε τα πλούσια ιστορικά αξιοθέατα ενός νησιού, από το οποίο έχουν περάσει χιλιάδες επισκέπτες ανά τους αιώνες, και το οποίο φέρει το μοναδικό σημάδι του καθενός από αυτούς. Καθώς ακολουθείτε τη διαδρομή των αρχαίων προγόνων, η διορατικότητα και οι αποκαλύψεις που θα ξεδιπλωθούν μπροστά στα μάτια σας, θα σας μεταφέρουν στις περιπέτειες των περασμένων εποχών και σε ηρωϊκές στιγμές. Από τους παλαιότερους οικισμούς στα σημαντικά αρχιτεκτονικά κτίσματα, υπάρχει μια τεράστια επιλογή αρχαιολογικών χώρων, με τόσα πολλά μονοπάτια που οδηγούν πίσω στο ένδοξο παρελθόν.

Ξεκινήστε το ταξίδι σας στην ανατολική ακτή της αρχαίας πόλης του Κιτίου στη Λάρνακα. Ο χώρος αυτός αποτελεί την πρώτη σαφή ένδειξη ότι οι Μυκηναίοι Έλληνες έφτασαν στην Λάρνακα τον 13ο αιώνα π.Χ. και οι Φοίνικες τον 9ο αιώνα π.Χ., εφόσον έχουν ανευρεθεί ναοί που χρονολογούνται από τις εποχές αυτές.

Στη συνέχεια, κατευθυνθείτε προς την περιοχή μεταξύ Λάρνακας και Λεμεσού, όπου ο νεολιθικός οικισμός της Χοιροκοιτίας παγκόσμιου ενδιαφέροντος βρίσκεται πάνω σ΄ ένα λόφο, και ο οποίος σηματοδοτείται ξεκάθαρα από τις κατοικίες που είναι κατασκευασμένες με κυλινδρικές πέτρες και λάσπη και οι οποίες αποτελούν το πρώτο δείγμα οικιών στο νησί. Η περιοχή είναι εξαιρετικά καλά διατηρημένη και αποτελεί ένα διατηρητέο Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ από το 1998.

Λίγο πιο κάτω στη νοτιοανατολική ακτή βρίσκεται το αρχαίο ελληνορωμαϊκό Κούριο, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά αρχαία αξιοθέατα του νησιού και κατά την αρχαιότητα ήταν μια σημαντική πόλη-βασίλειο. Το υπέροχο θέατρο κτίστηκε τον 2ο αιώνα π.Χ. και επεκτάθηκε τον 2ο αιώνα μ.Χ.. Σήμερα, το θέατρο έχει συντηρηθεί πλήρως και χρησιμοποιείται για μουσικές και θεατρικές υπαίθριες παραστάσεις κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, προσφέροντας μια εντυπωσιακή θέα στο συνονθύλευμα της γης και της θάλασσας που περιβάλλουν το θέατρο.

Καθώς ακολουθείτε την ακτογραμμή προς την Πάφο, η ιστορία αναβιώνει μπροστά στα μάτια σας γιατί ολόκληρη η πόλη της Πάφου συμπεριλαμβάνεται στην Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά της ΟΥΝΕΣΚΟ. Κι αυτό χάρη στους παγκοσμίου φήμης αρχαιολογικούς της χώρους, που εκτείνονται από την Παλαίπαφο (Κούκλια) μέχρι την καρδιά της Κάτω Πάφου. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται αρχαίες επαύλεις με καταπληκτικά μωσαϊκά. Πολλές τοποθεσίες συνδέονται με τη λατρεία της αρχαίας ελληνίδας θεάς του έρωτα και της ομορφιάς, την Αφροδίτη, η οποία σύμφωνα με τον μύθο λέει γεννήθηκε από τον αφρό της θάλασσας στην περιοχή αυτή.

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Σκύλος και χειμώνας

Σκύλος χειμώνας και κρύο. Προσοχή στον συνδυασμό αυτό! Πολλές φυλές σκύλων επηρεάζονται ιδιαίτερα από τις χαμηλές θερμοκρασίες που χαρακτηρίζουν τους χειμερινούς μήνες. Ιδιαίτερα τα μικρά,...

Πράσινη Συμφωνία: το κλειδί για μια κλιματικά ουδέτερη και βιώσιμη ΕΕ

Το ΕΚ θέλει η Πράσινη Συμφωνία να βρίσκεται στον πυρήνα του πακέτου ανάκαμψης της ΕΕ από τις συνέπειες του COVID-19. Ανακαλύψτε τον χάρτη πορείας...

Το bitcoin κοστίζει 25 εκατ. δολάρια ημερησίως σε ηλεκτρική ενέργεια

Έχει τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας για πολλούς λόγους. Από την αυξανόμενη ζήτηση και τις διακυμάνσεις στην τιμή του, μέχρι την εμπλοκή...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613