Παπαγάλος σώζει τον ιδιοκτήτη από φωτιά, φωνάζοντας το όνομά του

ισωσ σε ενδιαφερουν

Ένας άντρας γλύτωσε από πυρκαγιά, αφού ο παπαγάλος του λειτούργησε ως συναγερμός πριν να ενεργοποιηθούν οι ανιχνευτές πυρκαγιάς.

Ο Anton Nguyen κοιμόταν στο σπίτι του στο Kangaroo Point, στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, όταν ξέσπασε φωτιά την Τρίτη το βράδυ.

Το σπίτι είχε ανιχνευτές πυρκαγιάς και καπνού, αλλά ένας εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής του Queensland είπε ότι δεν είχαν ξεκινήσει να σημαίνουν συναγερμό. Ο παπαγάλος, Έρικ, φώναξε “Αντόν! Αντόν! ” και ειδοποίησε τον ιδιοκτήτη του.

“Ο παπαγάλος μου άρχισε να φωνάζει, έτσι ξύπνησα και μύρισα λίγο καπνό”, είπε ο κ. Nguyen στο ABC news.

“Έπιασα τον Έρικ, άνοιξα την πόρτα, κοίταξα στο πίσω μέρος του σπιτιού και είδα κάποιες φλόγες. Και έτσι έπιασα την τσάντα μου και βγήκα έξω.”

“Είμαι σοκαρισμένος αλλά είμαι καλά”, είπε.

Εκπρόσωπος των Υπηρεσιών Πυροσβεστικής και Έκτακτης Ανάγκης του Queensland δήλωσε ότι οι φλόγες είχαν “καταπιεί” μεγάλο μέρος του σπιτιού όταν έφτασαν οι πυροσβέστες που ευτυχώς μπόρεσαν να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες και κανείς δεν τραυματίστηκε στο περιστατικό. Η αιτία της πυρκαγιάς δεν είναι ακόμη γνωστή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας παπαγάλος σώζει τον ιδιοκτήτη του από κίνδυνο. Νωρίτερα φέτος, ένας παπαγάλος που ονομαζόταν Louie ξύπνησε μια οικογένεια στο Tennessee των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια μιας πυρκαγιάς στο σπίτι.

Το 2014, σύμφωνα με τον Independent, ένας παπαγάλος με το όνομα Wunsy φέρεται να έσωσε τον ιδιοκτήτη του από μια επίθεση σε ένα πάρκο στο βόρειο Λονδίνο, χτυπώντας τα φτερά του και κάνοντας τον εισβολέα να φύγει.

“Δεν είμαστε όλοι τόσο τυχεροί να έχουμε τον Έρικ στη ζωή μας”, δήλωσε η υπηρεσία πυροσβεστικής και έκτακτης ανάγκης του Queensland στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, “γι ‘αυτό όλοι πρέπει να βεβαιωθούν ότι έχουν συνδέσει φωτοηλεκτρικούς συναγερμούς καπνού”.

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Υπενθύμιση Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για συνθήκες προσωρινής φύλαξης ζώων

Βελτιώνονται οι συνθήκες προσωρινής φύλαξης σκύλων και γάτων σε εκτροφεία, ξενοδοχεία, καταφύγια και άλλα υποστατικά που φιλοξενούν ζώα Οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής...

Ο καύσωνας έδωσε τη χαριστική βολή στους αγρότες

Σε απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες της βορειοανατολικής ορεινής περιοχής της Λεμεσού, αφού ενώ ήταν έτοιμοι να ξεκινήσουν τη συγκομιδή της παραγωγής τους και τη...

Πέντε εκατομμύρια νεκροί το χρόνο από τις ακραίες θερμοκρασίες

Περισσότεροι από πέντε εκατομμύρια θάνατοι κάθε χρόνο στον κόσμο σχετίζονται με τις ακραίες θερμοκρασίες -είτε τις πολύ υψηλές είτε τις πολύ χαμηλές- και ο...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613