Παπαγάλος σώζει τον ιδιοκτήτη από φωτιά, φωνάζοντας το όνομά του

ισωσ σε ενδιαφερουν

Ένας άντρας γλύτωσε από πυρκαγιά, αφού ο παπαγάλος του λειτούργησε ως συναγερμός πριν να ενεργοποιηθούν οι ανιχνευτές πυρκαγιάς.

Ο Anton Nguyen κοιμόταν στο σπίτι του στο Kangaroo Point, στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, όταν ξέσπασε φωτιά την Τρίτη το βράδυ.

Το σπίτι είχε ανιχνευτές πυρκαγιάς και καπνού, αλλά ένας εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής του Queensland είπε ότι δεν είχαν ξεκινήσει να σημαίνουν συναγερμό. Ο παπαγάλος, Έρικ, φώναξε “Αντόν! Αντόν! ” και ειδοποίησε τον ιδιοκτήτη του.

“Ο παπαγάλος μου άρχισε να φωνάζει, έτσι ξύπνησα και μύρισα λίγο καπνό”, είπε ο κ. Nguyen στο ABC news.

“Έπιασα τον Έρικ, άνοιξα την πόρτα, κοίταξα στο πίσω μέρος του σπιτιού και είδα κάποιες φλόγες. Και έτσι έπιασα την τσάντα μου και βγήκα έξω.”

“Είμαι σοκαρισμένος αλλά είμαι καλά”, είπε.

Εκπρόσωπος των Υπηρεσιών Πυροσβεστικής και Έκτακτης Ανάγκης του Queensland δήλωσε ότι οι φλόγες είχαν “καταπιεί” μεγάλο μέρος του σπιτιού όταν έφτασαν οι πυροσβέστες που ευτυχώς μπόρεσαν να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες και κανείς δεν τραυματίστηκε στο περιστατικό. Η αιτία της πυρκαγιάς δεν είναι ακόμη γνωστή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας παπαγάλος σώζει τον ιδιοκτήτη του από κίνδυνο. Νωρίτερα φέτος, ένας παπαγάλος που ονομαζόταν Louie ξύπνησε μια οικογένεια στο Tennessee των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια μιας πυρκαγιάς στο σπίτι.

Το 2014, σύμφωνα με τον Independent, ένας παπαγάλος με το όνομα Wunsy φέρεται να έσωσε τον ιδιοκτήτη του από μια επίθεση σε ένα πάρκο στο βόρειο Λονδίνο, χτυπώντας τα φτερά του και κάνοντας τον εισβολέα να φύγει.

“Δεν είμαστε όλοι τόσο τυχεροί να έχουμε τον Έρικ στη ζωή μας”, δήλωσε η υπηρεσία πυροσβεστικής και έκτακτης ανάγκης του Queensland στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, “γι ‘αυτό όλοι πρέπει να βεβαιωθούν ότι έχουν συνδέσει φωτοηλεκτρικούς συναγερμούς καπνού”.

Copy of Pink and Tan Flowers Modern Artisan Business X Frame Banner

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

«Πράσινη» κουζίνα, υγιές σπίτι

Ξεκινήστε την ... «πρασινοποίηση» της κατοικίας σας από, πού αλλού, παρά την καρδιά του σπιτιού, την κουζίνα! Κουζίνα αερίου ή ηλεκτρική; Το δίλημμα είναι δύσκολο...

Τα σκουπίδια και η ρύπανση που έφερε η πανδημία του Κορωνοϊου στην Κύπρο

Με χειρουργικές μάσκες, γάντια μίας χρήσεως και πλαστικό εξοπλισμό ατομικής προστασίας γεμίζει η φύση μετά από την άρση των περιοριστικών μέτρων. Περιβαλλοντολόγοι και οργανώσεις σημειώνουν...

Αυτό είναι το πιο ανθεκτικό ζώο στον πλανήτη

Οι επιστήμονες αναγνώρισαν το είδος που φαίνεται να απορροφά δυνητικά θανατηφόρα υπεριώδη ακτινοβολία και να εκπέμπει μπλε φως, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να επιβιώσει το...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613