Οκτώ απλοί τρόποι για να γίνετε πιο… πράσινοι!

ισωσ σε ενδιαφερουν

Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να διστάζουν να υιοθετήσουν έναν πιο πράσινο τρόπο ζωής, πιστεύοντας ότι μπορεί να αλλάξει δραματικά την καθημερινότητά τους. Στην πραγματικότητα, δεν θα κάνει τον τρόπο ζωής σας λιγότερο άνετο. Μικρές αλλαγές μπορεί να έχουν πραγματικά μεγάλο αντίκτυπο. Έτσι, εάν σκέφτεστε τη μετάβαση και ακόμα δεν ξέρετε πώς να ξεκινήσετε, εδώ είναι μερικοί απλοί τρόποι:

1. Εξοικονομήστε ενέργεια. Ενεργοποιήστε τα φώτα μόνο όταν είστε στο δωμάτιο. Απενεργοποιήστε την τηλεόραση ή τον υπολογιστή, όταν δεν τα χρησιμοποιείτε. Μην αφήνετε τίποτα ενεργοποιημένο. Αυτές οι συμβουλές είναι εξαιρετικά υψηλής ενεργειακής απόδοσης και θα εξοικονομήσετε χρήματα.

2. Σκεφτείτε τον τρόπο που χρησιμοποιείτε μεταφορικά μέσα. Αν πάτε παντού με το αυτοκίνητο, μια καλή ιδέα είναι να μοιραστείτε το αυτοκίνητο με τους φίλους ή τους συναδέλφους σας. Χρησιμοποιήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε ορισμένες περιπτώσεις. Αν δεν ζείτε μακριά από το χώρο εργασίας σας, μια καλή ιδέα είναι να πάτε με το ποδήλατο ή ακόμα και με τα πόδια. Αυτές οι συμβουλές είναι προς όφελος τόσο του πλανήτη μας, όσο και της υγείας σας.

3. Κόψτε το κάπνισμα. Με κάθε εισπνοή, εκλύονται πολλές τοξικές χημικές ουσίες με αντίκτυπο τόσο το σώμα σας, όσο και στο περιβάλλον. Είναι και αντι-οικονομικό. Εάν δεν μπορείτε να κόψετε αυτή η συνήθεια εντελώς, προσπαθήστε τουλάχιστον να ελαχιστοποιήσετε τον αριθμό των τσιγάρων που καπνίζετε την ημέρα.

4. Εξοικονομήστε νερό. Κάντε ένα ντους αντί για μπάνιο, και προσπαθήστε να το κάνετε όσο το δυνατόν συντομότερο. Κλείστε το νερό, όταν σαπουνίζεστε. Για τον κήπο σας, προσπαθήστε να καλλιεργείτε φυτά που είναι ανθεκτικά στην ξηρασία. Αυτές οι κινήσεις θα κάνουν τους λογαριασμούς του νερού σας πολύ μικρότερους.

5. Σκεφτείτε δύο φορές πριν κάνετε μια εκτύπωση σε χαρτί. Ίσως το πετάξετε σε μια ή δύο ώρες, και αυτή είναι μια ασυγχώρητη σπατάλη πολύτιμων πόρων. Προσπαθήστε να ασχοληθείτε με ηλεκτρονικές πληροφορίες, αν είναι δυνατόν. Αυτά τα απλά βήματα μπορούν να σώσουν πολλά δέντρα ως αποτέλεσμα.

6. Αντί να αγοράσετε εμφιαλωμένο νερό, χρησιμοποιήστε φίλτρο για τον καθαρισμό του νερού της βρύσης. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή αποβλήτων υπό τη μορφή πλαστικών φιαλών.

7. Δανειστείτε βιβλία και ταινίες από τους φίλους σας ή σε δημόσιες βιβλιοθήκες, αντί της αγοράς. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην εξοικονόμηση πόρων, όπως το χαρτί και το μελάνι, και θα σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα.

8. Ανακυκλώστε. Η ανακύκλωση μπορεί να εξοικονομήσει ενέργεια, να κάνει τους χώρους υγειονομικής ταφής μικρότερους και να διατηρήσει φυσικούς πόρους.

Όπως βλέπετε, δεν είναι δύσκολο να κάνετε τα πρώτα σας βήματα προς έναν πιο πράσινο και υπεύθυνο τρόπο ζωής. Μόλις συνειδητοποιήσετε για ποιο λόγο το κάνετε, θα σκεφτείτε περισσότερες μεθόδους να βοηθήσουμε τον πλανήτη μας, τον εαυτό σας και να εξοικονομήσετε χρήματα!

πηγη4green.gr

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Κορονοϊός: Μεταδίδεται από άνθρωπο σε γάτα, επιβεβαιώνουν οι έρευνες

Στον εντοπισμό δύο περιστατικών μετάδοσης Covid-19 από άνθρωπο σε γάτα, προχώρησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, βρίσκοντας τα κρούσματα στο πλαίσιο σχετικής έρευνας...

Παπαγάλος σώζει τον ιδιοκτήτη από φωτιά, φωνάζοντας το όνομά του

Ένας άντρας γλύτωσε από πυρκαγιά, αφού ο παπαγάλος του λειτούργησε ως συναγερμός πριν να ενεργοποιηθούν οι ανιχνευτές πυρκαγιάς. Ο Anton Nguyen κοιμόταν στο σπίτι του...

5 εντυπωσιακά ροζ μέλη του ζωικού βασιλείου

Το ροζ συναντάται αρκετά σπάνια στα ζώα παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια είδη – από παστέλ ροζ μέχρι φούξια- που θα σε εντυπωσιάσουν. Αξολότλ με φούξια...

gree web banner 300x250 1

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613