Ντέιβιντ Ατένμπορο: Ο κόσμος πρέπει να επενδύει $500 δισ. κάθε χρόνο για την προστασία της φύσης

ισωσ σε ενδιαφερουν

Ο Βρετανός φυσιοδίφης ηγείται του αιτήματος των περιβαλλοντικών οργανώσεων
Ο Βρετανός φυσιοδίφης και παρουσιαστής Ντέιβιντ Ατένμπορο ηγήθηκε σήμερα αιτήματος περιβαλλοντικών οργανώσεων προς τον κόσμο να επενδύει 500 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για να σταματήσει την καταστροφή της φύσης, προειδοποιώντας ότι το μέλλον του πλανήτη βρίσκεται σε «σοβαρό κίνδυνο».

Ο Ατένμπορο, το νέο ντοκιμαντέρ του οποίου «A Life on Our Planet» τεκμηριώνει τους κινδύνους που θέτει η κλιματική αλλαγή και η εξαφάνιση ειδών, απηύθυνε το αίτημα αυτό κάποιες ώρες πριν από την σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ που έχει στόχο να αναληφθεί δράση για την προστασία της άγριας ζωής.

«Ο φυσικός μας κόσμος δέχεται μεγαλύτερη πίεση τώρα απ’ό,τι οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ανθρώπινη ιστορία και το μέλλον ολόκληρου του πλανήτη -από το οποίο εξαρτάται ο καθένας μας- βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο», σημειώνει ο 94χρονος Ατένμπορο σε ανακοίνωσή του.

 

«Εξακολουθούμε να έχουμε μια ευκαιρία να ανατρέψουμε την καταστροφική απώλεια βιοποικιλότητας, αλλά ο χρόνος εξαντλείται», προσθέτει.

Το αίτημα για αλλαγή κατεύθυνσης της χρηματοδότησης από τα ορυκτά καύσιμα και άλλες βιομηχανίες που μολύνουν το περιβάλλον προς τοπικές πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος διατυπώθηκε από την περιβαλλοντική οργάνωση Flora & Fauna International και έλαβε την υποστήριξη περισσότερων από 130 οργανώσεων.

Ο κόσμος δαπανά όπως υπολογίζεται 80-90 δισεκατομμύρια δολάρια για την προστασία του περιβάλλοντος ετησίως. Ωστόσο μελέτες δείχνουν ότι εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια μπορεί να χρειάζεται να δαπανηθούν για να σωθούν τα οικοσυστήματα και να μην καταρρεύσουν.

Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του προς την μονοήμερη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ σήμερα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σημειώνει ότι υπάρχει ολοένα και μεγαλύτερη βούληση να αποτραπεί μια «επερχόμενη καταστροφή».

«Ας είναι η σημερινή η ημέρα που θα αρχίσει αυτή η δράση και ας αφήσουμε στην επόμενη γενιά έναν κόσμο με βιοποικιλότητα και πέρα για πέρα θαυμαστό, όπως αυτός που κληρονομήσαμε», υπογραμμίζει ο Τζόνσον στο μήνυμά του.

Η Βρετανία, ο Καναδάς και άλλες χώρες δεσμεύτηκαν, όπως προηγουμένως η Ευρωπαϊκή Ένωση, να έχουν εξασφαλίσει ως το 2030 την προστασία του 30% του εδάφους και των θαλασσών τους.

Αξιωματούχοι του ΟΗΕ ελπίζουν να εξασφαλίσουν μια παγκόσμια συμφωνία με τον στόχο αυτόν σε έναν μεγάλο γύρο διαπραγματεύσεων που θα γίνει για την βιοποικιλότητα στην Κίνα το 2021.

 

 

 

 

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

H μεγαλύτερη μπαταρία της Ευρώπης από τη Shell

Πολυετή συμφωνία υπέγραψε η Shell με την υποδομή που θα αποτελέσει την μεγαλύτερη της Ευρώπης στην κατηγόρια των μονάδων αποθήκευσης με μπαταρίες. Η 100 MW...

Αυστραλία: Ανακαλύφθηκε απολίθωμα άγνωστου είδους αετού που ζούσε πριν από 25 εκατ. χρόνια

Επιστήμονες στην Αυστραλία λένε ότι ανακάλυψαν ένα απολίθωμα ενός άγνωστου είδους αετού που ζούσε στη χώρα πριν από περίπου 25 εκατομμύρια χρόνια.   Τα δεκάδες λείψανα οστών ανακαλύφθηκαν σε μια ξηρή λίμνη...

Κορονοϊός και περιβάλλον: Η επίδραση του εγκλεισμού στον πλανήτη

Ο κορονοϊός έχει κάνει την καθημερινή μας ζωή αγνώριστη: οδηγούμε λιγότερο, συνδεόμαστε και επικοινωνούμε διαδικτυακά, δημοσιεύουμε τις συνταγές που φτιάχνουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης....
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613