Μην κάνετε δώρο ζώα συντροφιάς, προγραμματίστε, πρώτα, την απόκτησή τους

ισωσ σε ενδιαφερουν

Πολλοί άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο δέχονται ένα σκύλο ή μια γάτα ως δώρο. Ξεκινούν πάντα με καλές προθέσεις, καθώς η απόκτηση ενός ζώου συντροφιάς είναι μία από τις πιο φανταστικές εμπειρίες.  Με αυτό τον τρόπο βοηθούνται και τα ζώα, αφού δίνεται η δυνατότητα σε χιλιάδες αδέσποτα κατοικίδια να βρουν ένα μόνιμο σπιτικό.

Ωστόσο, σκεφτείτε και το εξής: μία από τις πιο εκπληκτικές πτυχές της προσφοράς δώρων είναι η αναμονή για να δούμε τη συναισθηματική αντίδραση του μέλους της οικογένειάς μας ή κάποιου φίλου μας όταν ανοίγει ένα δώρο που του αρέσει πολύ. Θυμάμαι με χαρά τη στιγμή που έφερα στο σπίτι τον πρώτο μας σκύλο, περιμένοντας με αγωνία πώς θα αντιδρούσε η οικογένειά μου – θα γελούσαν, θα χαμογελούσαν, θα έκλαιγαν από χαρά; Τίποτα δεν συγκρίνεται με την πρώτη στιγμή που συναντάς το νέο μέλος της οικογένειάς σου.

Όμως, όταν δωρίζεις ένα ζώο συντροφιάς, αυτή η στιγμή ανήκει στον αποδέκτη. Το να κάνεις δώρο όμως έναν σκύλο ή μια γάτα είναι κάτι διαφορετικό. Πρέπει η στιγμή να αφορά το ζώο. Είναι κάτι περισσότερο από απλώς μια χαρούμενη στιγμή, είναι δέσμευση για μια ζωή.

Η νέα γάτα ή ο σκύλος που θα αποκτήσετε θα είναι μέλος της οικογένειάς σας για πολλά χρόνια — επομένως, είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να βρείτε το κατάλληλο ζώο συντροφιάς, να προγραμματίσετε την άφιξή του και την ενσωμάτωσή του στη ζωή σας. Η υπεύθυνη ιδιοκτησία ζώων συντροφιάς ξεκινά με αυτό το σημαντικό βήμα. Παρακάτω θα βρείτε επτά παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη σας πριν αποκτήσετε ένα νέο κατοικίδιο αυτά τα Χριστούγεννα:

  1. Ποιο είδος κατοικίδιου είναι το πιο κατάλληλο;
Δείτε επίσης:  Επικίνδυνα παράσιτα: Πως να προστατεύσουμε τα κατοικίδια
Δείτε επίσης:  Φροντίστε το κατοικίδιο όταν κάνει κρύο

Κάθε σκύλος και γάτα διαφέρουν ως προς το μέγεθος, την ηλικία, τα επίπεδα ενέργειας και την ιδιοσυγκρασία, στοιχεία που μπορούν να επηρεάσουν τη δυναμική της οικογένειας. Η διαδικασία εύρεσης του ζώου συντροφιάς μπορεί να είναι μια συναρπαστική διαδικασία, αλλά και μεγάλη πρόκληση, που απαιτεί έρευνα και προγραμματισμό με τη συμμετοχή ολόκληρης της οικογένειας.

  1. Μπορείτε να διαθέσετε μέρος του προϋπολογισμού σας για τα έξοδά τους;

Η ενσωμάτωση μιας γάτας ή ενός σκύλου στην οικογένειά σας μπορεί να κοστίζει αλλά όποιον κηδεμόνα ζώου συντροφιάς και να ρωτήσετε θα σας πει ότι αξίζει. Θυμηθείτε να συμπεριλάβετε στα έξοδά σας την τυπική και έκτακτη ιατρική φροντίδα, την τροφή, τα παιχνίδια και την περιποίησή τους.

  1. Έχετε επιλέξει ποιός θα φροντίζει τον σκύλο ή τη γάτα σας;

Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει κτηνίατρο πριν την άφιξη του ζώου συντροφιάς στο σπίτι σας.

  1. Το μελλοντικό σας ζώο συντροφιάς έχει ειδικές παθήσεις ή ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες;

Μάθετε τι χρειάζεται το νέο ζώο συντροφιάς για να είναι υγιές και χαρούμενο στο σπίτι μαζί σας.

  1. Το πρόγραμμα της οικογένειάς σας είναι φορτωμένο;

Ο χρόνος που περνάτε με την οικογένεια είναι πολύτιμος — ακόμα περισσότερο όταν αποκτήσετε το νέο σας ζώο συντροφιάς. Η δουλειά, τα ταξίδια, η πολύωρη απουσία από το σπίτι θα επηρεάσουν και τη ζωή του ζώου συντροφιάς σας. Μπορούν να βοηθήσουν όλοι στη φροντίδα του ζώου συντροφιάς — σίτιση, άσκηση, εκπαίδευση και παιχνίδι — ή θα έχετε εσείς αυτή την ευθύνη;

  1. Έχετε βρει κέντρα εκπαίδευσης που θα βοηθήσουν το ζώο συντροφιάς σας να εκπαιδευτεί;

Οι γάτες και οι σκύλοι έχουν ανάγκη από αγάπη και προσοχή, αλλά πρέπει επίσης να μάθουν ποιες είναι οι προσδοκίες σας. Η εκπαίδευση του νέου σκύλου σας απαιτεί υπομονή, αφοσίωση και επιμονή — επίσης χρειάζεται χρόνο και χρήματα.

  1. Έχετε ετοιμάσει το σπίτι για να υποδεχτεί το ζώο συντροφιάς σας;
Δείτε επίσης:  Με ποια συντροφιά κοιμόμαστε καλύτερα
Δείτε επίσης:  Επικίνδυνα παράσιτα: Πως να προστατεύσουμε τα κατοικίδια

Πριν φέρετε στο σπίτι ένα νέο ζώο συντροφιάς, σκεφτείτε τι είναι καλύτερο για εκείνο. Ετοιμάστε έναν δικό του χώρο με τις κατάλληλες προμήθειες και παιχνίδια πριν έρθει στο σπίτι.

Ορισμένες φυλές έχουν ανάγκη από έντονη διανοητική διέγερση και χώρο, ενώ άλλες προσαρμόζονται καλύτερα σε υπαίθρια περιβάλλοντα.  Πριν βρείτε τον τέλειο σκύλο ή γάτα για εσάς, ενημερωθείτε για τους κρατικούς κανονισμούς και τους κανονισμούς της πολυκατοικίας σας που ισχύουν για τα κατοικίδια.

Ως εταιρεία αφοσιωμένη στην προσέγγιση «η γάτα και ο σκύλος στην πρώτη θέση», η Royal Canin έχει δεσμευτεί να κάνει το καλύτερο για τους σκύλους και τις γάτες. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που συνεργαζόμαστε τόσο στενά με τους κτηνιάτρους, τους εκτροφείς, την ακαδημαϊκή κοινότητα και άλλους επαγγελματίες του κλάδου για να κατανοήσουμε πραγματικά τα κατοικίδια όπως κανείς άλλος. Γι’ αυτό, φέτος τις γιορτές, ήρθε η στιγμή να σκεφτούμε διαφορετικά τα δώρα που θα κάνουμε. Μην κάνετε δώρο ζώα συντροφιάς, προγραμματίστε πρώτα την απόκτησή τους. Η ενσωμάτωση ενός ζώου συντροφιάς στην οικογένεια είναι μία από τις πιο εκπληκτικές, απολαυστικές εμπειρίες.   Με τον σωστό προγραμματισμό, μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι το ζώο συντροφιάς θα έχει ένα σπιτικό για ολόκληρη τη ζωή του.

Δείτε και το σχετικό βίντεο:

 

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Δείτε επίσης:  Με ποια συντροφιά κοιμόμαστε καλύτερα

Βραζιλία: Οργανώσεις «οδηγούν» την κυβέρνηση στο Ανώτατο για την αποψίλωση των δασών

Στα μέσα Νοεμβρίου ένας συνασπισμός μη κυβερνητικών οργανώσεων «οδήγησε» την κυβέρνηση της Βραζιλίας στο Ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο για την ενεργή αμέλεια της για την...

Καθαρισμός Θαλάσσιου Σπήλαιου στην Πέγεια – Σημαντικό χώρο ξεκούρασης και αναπαραγωγής για τη Μεσογειακή Φώκια Monachus monachus

Το ΤΑΘΕ δημοσιοποίησε βίντεο από την επιχείρηση καθαρισμού Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο που καταγράφει την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβλήθηκε τον Μάιο του 2019, από το...

Κλιματική αλλαγή: Η ΕΕ επιστρατεύει τα δάση της για την μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου

Μάθε πως η ΕΕ χρησιμοποιεί τα δάση της για να αντισταθμίσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή.     Γράφημα 1 Τα δάση...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ