Μέτρα για προστασία και ασφάλεια των παραλιών της Λεμεσού

Περιπολίες για πρόληψη της θαλάσσιας ρύπανσης και αναβάθμιση υποδομών κατά μήκος της ακτής

 

Τον αγώνα για περιφρούρηση και προστασία της θάλασσας και των παραλιών από τη ρύπανση ξεκίνησε ο Δήμος Λεμεσού ενόψει και της επίσημης έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου, οπότε αναμένεται ότι σε όλο το μήκος της ακτογραμμής θα υπάρξει αυξημένη κίνηση σκαφών και λουόμενων.

Παράλληλα με τα μέτρα πρόληψης και καταστολής της θαλάσσιας ρύπανσης, άρχισαν εργασίες για αποκατάσταση ζημιών και βελτίωση των διάφορων υποδομών που υπάρχουν σε σημεία της παραλίας και κυρίως στην Ακτή Ολυμπίων, η οποία συγκεντρώνει καθημερινά χιλιάδες δημότες και ξένους επισκέπτες.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τα μέτρα μέτρων για τη ρύπανση τα οποία συντονίζονται από τον υπεύθυνο του Τμήματος Υγειονομικών Υπηρεσιών, Δημήτρη Θεοτή, αυτά εφαρμόζονται κυρίως μέσα από τις περιπολίες που γίνονται σε όλο το μήκος των παραλιών από σκάφος του δήμου αλλά και με τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων και αναλύσεων του νερού της θάλασσας. Παράλληλα, αναμένεται ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα γίνονται περιπολίες και με δεύτερο σκάφος, το οποίο μισθώθηκε από τον δήμο, από τον ιδιωτικό τομέα, για τις υπηρεσίες του οποίου θα πληρώνεται από την κυβέρνηση.

Ολοκληρώνονται οι εργασίες τέλος Ιουνίου με κόστος περίπου €48.000

Στα πλαίσια των προσπαθειών για συντήρηση και βελτίωση των ξύλινων, μεταλλικών και άλλων υποδομών που υπάρχουν κατά μήκος της παραλίας, ξεκίνησαν ήδη εργασίες επισκευών με στόχο την αισθητική αναβάθμιση της παραλίας και την εξασφάλιση της άνεσης και της ασφάλειας του κοινού. Οι εργασίες που, όπως αναφέρεται, υπολογίζεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου με κόστος 48.000 ευρώ, περιλαμβάνουν επιδιορθώσεις κατασκευών από οπλισμένο σκυρόδεμα, ψηφιδωτό και πέτρα, συμπλήρωση ή και αντικατάσταση ξύλινων και μεταλλικών χρηστικών αντικειμένων.

Ενίσχυση των ναυαγοσωστικών μονάδων

Στο μεταξύ, υπολογίζεται ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί και οι εργασίες που αφορούν την αναβάθμιση και περαιτέρω ενίσχυση των ναυαγοσωστικών μονάδων. Συγκεκριμένα, βρίσκεται σε εξέλιξη η δημιουργία αριθμού νέων ναυαγοσωστικών πύργων με ενισχυμένο εξοπλισμό, οι οποίοι θα δώσουν την δυνατότητα στους ναυαγοσώστες να προσφέρουν καλύτερες και πιο αποτελεσματικές υπηρεσίες σε όλο το μήκος της παραλίας που καλύπτει την επαρχία Λεμεσού, σε μια διαδρομή που ξεκινά στα ανατολικά από την περιοχή της Ακτής του Κυβερνήτη και φτάνει στα δυτικά μέχρι και την τουριστική περιοχή της κοινότητας Πισσουρίου.

Χρήστος Χαραλάμπους

 

 

 

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ