Λιοντάρι που λιμοκτονούσε σε τσίρκο σώθηκε από την ευθανασία και αναρρώνει σε καταφύγιο σκύλων

ισωσ σε ενδιαφερουν

Ένα καταφύγιο σκύλων στο Ιρκούτσκ, έχει αναλάβει τη φροντίδα πολλών ζώων που προέρχονταν από τσίρκο, διασώζοντάς τα σε αρκετές περιπτώσεις από τον θάνατο. Αυτή είναι και η περίπτωση του Λέβα, ενός νεαρού λιονταριού, το οποίο βρισκόταν σε κατάσταση λιμοκτονίας σε ένα τσίρκο και επρόκειτο να θανατωθεί.

 

 

 

 

Το καταφύγιο σκύλων Κ-9 βρίσκεται στα περίχωρα του Ιρκούτσκ στη Ρωσία. Οι εργαζόμενοί του, ξεκίνησαν το έργο τους διασώ

ζοντας αδέσποτους σκύλους και γάτες και στη συνέχεια βρίσκοντας νέα σπίτια για τα ζώα.
Στη συνέχεια, αποφάσισαν να επεκτείνουν τη δράση τους, διασώζοντας ζώα που προέρχονταν από τσίρκο και προορίζονταν για θανάτωση.

Πριν από έναν χρόνο, έσωσαν ένα λιοντάρι, τον Λέβα, ηλικίας περίπου δύο με τριών ετών.

Το λιονταράκι, αδύναμο και αποστεωμένο, διασώθηκε από ένα τσίρκο όπου επρόκειτο να το στείλουν για ευθανασία.

Στο καταφύγιο περιέθαλψαν το ταλαιπωρημένο ζώο, του έδωσαν τροφή και πλέον έχει ανακτήσει τις δυνάμεις του και δε σταματά τα παιχνίδια.

«Ήταν τόσο φοβισμένο, τόσο αδύνατο. Το ταΐσαμε, το φροντίσαμε. Τώρα όλα είναι καλά. Δεν φοβάται, έχει γίνει πιο κοινωνικός», αναφέρει ο εκπαιδευτής σκύλων του εκτροφείου Κ-9, Μαγκομέντ Ζιρόμπαεφ.

Στο εκτροφείο ζει επίσης μία λέαινα, η Λάντα και ένα ακόμη λιοντάρι, ο Σίμπα.

Η Λάντα προερχόταν και αυτή από ένα τσίρκο της Μόσχας, του οποίου οι υπεύθυνοι, κατά τη διάρκεια μίας περιοδείας στο Μπρατσκ, ήθελαν να τη στείλουν για ευθανασία γιατί είχε αρχίσει να έχει πρόβλημα στα μάτια της.

Οι εθελοντές του καταφυγίου έμαθαν για την περίπτωσή της και ταξίδεψαν 700 χιλιόμετρα για να παραλάβουν την μικρή λιονταρίνα, ηλικίας τότε ενός έτους.

Η Λάντα θεραπεύθηκε και επανάκτησε την όρασή της,

Ο Σίμπα, ζούσε στο Ιρκούτσκ. Όταν μεγάλωσε οι ιδιοκτήτες του δεν μπορούσαν πλέον να τον συντηρήσουν και τον έστειλαν στο κέντρο.

Εκτός από τα λιοντάρια, το κέντρο φιλοξενεί και τρεις αρκούδες τσίρκου.

 

Η μεγαλύτερη από αυτές, η Άσια, έπαιζε σε ταινίες όταν μία φορά επιτέθηκε σε έναν εκπαιδευτή και θέλησαν να την θανατώσουν.

Ευτυχώς όμως κατέληξε στο καταφύγιο και γλίτωσε την ευθανασία.

Την άνοιξη, τρία μωρά αρκουδάκια βρέθηκαν στην πόρτα του κέντρου, δύο αρσενικά και ένα θηλυκό.

Οι υπάλληλοι υποψιάζονται ότι η μητέρα τους σκοτώθηκε από λαθροκυνηγούς.

Τα ορφανά αρκουδάκια βρήκαν φροντίδα και τροφή και όταν φθάσουν στην ηλικία του ενός έτους θα απελευθερωθούν στην τάιγκα της λίμνης Βαϊκάλης.

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Προστασία των μελισσιών από τις πυρκαγιές

ο Τμήμα Γεωργίας, του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος καλεί όλους τους μελισσοκόμους όπως λαμβάνουν πρόνοια για απομάκρυνση της ξηρής βλάστησης από τον...

Μάθετε στο παιδί να αγαπάει και να σέβεται τα ζώα

Αναρίθμητες είναι οι επιστημονικές μελέτες που δείχνουν ότι ένα παιδί που μεγαλώνει με έναν σκύλο έχει καλύτερη κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη, αλλά και συμπεριφορά,...

Σε 234 μέρες η ανθρωπότητα εξάντλησε τους πόρους της για φέτος

Από τον Αυγουστο, συγκεκριμένα από το Σάββατο 22 Αυγούστου η Γη δεν μπορεί πλέον να αναπληρώσει οτιδήποτε ο άνθρωπος καταναλώσει. Από το κάθε δέντρο που...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613