Λιοντάρι που λιμοκτονούσε σε τσίρκο σώθηκε από την ευθανασία και αναρρώνει σε καταφύγιο σκύλων

ισωσ σε ενδιαφερουν

Ένα καταφύγιο σκύλων στο Ιρκούτσκ, έχει αναλάβει τη φροντίδα πολλών ζώων που προέρχονταν από τσίρκο, διασώζοντάς τα σε αρκετές περιπτώσεις από τον θάνατο. Αυτή είναι και η περίπτωση του Λέβα, ενός νεαρού λιονταριού, το οποίο βρισκόταν σε κατάσταση λιμοκτονίας σε ένα τσίρκο και επρόκειτο να θανατωθεί.

 

 

 

 

Το καταφύγιο σκύλων Κ-9 βρίσκεται στα περίχωρα του Ιρκούτσκ στη Ρωσία. Οι εργαζόμενοί του, ξεκίνησαν το έργο τους διασώ

ζοντας αδέσποτους σκύλους και γάτες και στη συνέχεια βρίσκοντας νέα σπίτια για τα ζώα.
Στη συνέχεια, αποφάσισαν να επεκτείνουν τη δράση τους, διασώζοντας ζώα που προέρχονταν από τσίρκο και προορίζονταν για θανάτωση.

Πριν από έναν χρόνο, έσωσαν ένα λιοντάρι, τον Λέβα, ηλικίας περίπου δύο με τριών ετών.

Το λιονταράκι, αδύναμο και αποστεωμένο, διασώθηκε από ένα τσίρκο όπου επρόκειτο να το στείλουν για ευθανασία.

Στο καταφύγιο περιέθαλψαν το ταλαιπωρημένο ζώο, του έδωσαν τροφή και πλέον έχει ανακτήσει τις δυνάμεις του και δε σταματά τα παιχνίδια.

«Ήταν τόσο φοβισμένο, τόσο αδύνατο. Το ταΐσαμε, το φροντίσαμε. Τώρα όλα είναι καλά. Δεν φοβάται, έχει γίνει πιο κοινωνικός», αναφέρει ο εκπαιδευτής σκύλων του εκτροφείου Κ-9, Μαγκομέντ Ζιρόμπαεφ.

Στο εκτροφείο ζει επίσης μία λέαινα, η Λάντα και ένα ακόμη λιοντάρι, ο Σίμπα.

Η Λάντα προερχόταν και αυτή από ένα τσίρκο της Μόσχας, του οποίου οι υπεύθυνοι, κατά τη διάρκεια μίας περιοδείας στο Μπρατσκ, ήθελαν να τη στείλουν για ευθανασία γιατί είχε αρχίσει να έχει πρόβλημα στα μάτια της.

Οι εθελοντές του καταφυγίου έμαθαν για την περίπτωσή της και ταξίδεψαν 700 χιλιόμετρα για να παραλάβουν την μικρή λιονταρίνα, ηλικίας τότε ενός έτους.

Η Λάντα θεραπεύθηκε και επανάκτησε την όρασή της,

Ο Σίμπα, ζούσε στο Ιρκούτσκ. Όταν μεγάλωσε οι ιδιοκτήτες του δεν μπορούσαν πλέον να τον συντηρήσουν και τον έστειλαν στο κέντρο.

Εκτός από τα λιοντάρια, το κέντρο φιλοξενεί και τρεις αρκούδες τσίρκου.

 

Η μεγαλύτερη από αυτές, η Άσια, έπαιζε σε ταινίες όταν μία φορά επιτέθηκε σε έναν εκπαιδευτή και θέλησαν να την θανατώσουν.

Ευτυχώς όμως κατέληξε στο καταφύγιο και γλίτωσε την ευθανασία.

Την άνοιξη, τρία μωρά αρκουδάκια βρέθηκαν στην πόρτα του κέντρου, δύο αρσενικά και ένα θηλυκό.

Οι υπάλληλοι υποψιάζονται ότι η μητέρα τους σκοτώθηκε από λαθροκυνηγούς.

Τα ορφανά αρκουδάκια βρήκαν φροντίδα και τροφή και όταν φθάσουν στην ηλικία του ενός έτους θα απελευθερωθούν στην τάιγκα της λίμνης Βαϊκάλης.

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Ξύλινες καθοδηγητικές πινακίδες τοποθετήθηκαν σε κομβικά σημεία της Τόχνης και της Χοιροκοιτίας

Ξύλινες πινακίδες τοποθετήθηκαν σε κομβικά σημεία της Τόχνης και της Χοιροκοιτίας, με στόχο να καθοδηγούν τους επισκέπτες στα κυριότερα σημεία ενδιαφέροντος των δύο Κοινοτήτων. Σε...

Εξοικονόμηση νερού

Χρησιμοποιείτε το νερό με υπευθυνότητα. Το γλυκό νερό αποτελεί μόνο το 2,5% του νερού της γης, και από αυτό πάνω από τα δύο τρίτα...

Εμβληματικά αρπακτικά πουλιά πέφτουν θύματα απερίσκεπτων πυροβολισμών

Η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας και ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος (BirdLife Cyprus) καταδικάζουν τον πυροβολισμό δύο εμβληματικών αρπακτικών πουλιών, τα οποία βρέθηκαν τραυματισμένα στην κυπριακή...

gree web banner 300x250 1

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613