Κερδίζει Έδαφος η Χρήση Βιομάζας σε Πολλές Χώρες

ισωσ σε ενδιαφερουν

Ολοένα και περισσότερες χώρες στον κόσμο στρέφονται προς τις ΑΠΕ, προσπαθώντας να πετύχουν την απανθρακοποίηση των οικονομιών τους. Στο επίκεντρο αρκετών χωρών βρίσκεται πλέον η αξιοποίηση της βιομάζας. Μια από τις πολλές χώρες στην Ευρώπη, που προσπαθούν να απανθρακοποιήσουν τη θέρμανση τους είναι η Λετονία, στην οποία η χρήση φυσικού αερίου για τηλεθέρμανση συνέχισε για πολύ καιρό να λαμβάνει άμεση και έμμεση οικονομική υποστήριξη.

Εκτός από τις αρνητικές συνέπειές του σε σχέση με την κλιματική αλλαγή το αέριο εμποδίζει επίσης την ενεργειακή ανεξαρτησία της Λετονίας, επειδή εξακολουθεί να εισάγεται κυρίως από τη Ρωσία.

Αρα, όπως επισημαίνουν αναλυτές, η μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελεί τον κεντρικό στόχο για τη χώρα. Αυτή τη στιγμή η ανανεώσιμη πηγή που αξιοποιείται σε μεγάλο βαθμό είναι μόνο η στερεή βιομάζα. Η προσθήκη περισσότερων ανανεώσιμων πηγών στο ενεργειακό ισοζύγιο θα βοηθήσει τη Λετονία να πετύχει τους στόχους της αναφέρουν οι ίδιοι αναλυτές. Η χώρα διαθέτει ήδη σημαντικούς πόρους ξυλείας και μια ακμάζουσα δασική βιομηχανία. Στην Ευρώπη, πολλές χώρες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη χρηματοδότηση από τους ευρωπαϊκούς πόρους για να πετύχουν τους στόχους του 2050 για πλήρη αποδέσμευση από τα ορυκτά καύσιμα.

 

Η χρήση της βιομάζας αποτελεί επιλογή και για άλλες χώρες του κόσμου. Στην Αφρική, ένας αυξανόμενος κατάλογος χωρών παίρνει πρωτοβουλίες για την ενθάρρυνση της ανάπτυξης βιώσιμων πολιτικών στο τομέα της βιοενέργειας. Η Γκάνα, η Κένυα, η Ρουάντα, η Μοζαμβίκη και η Νότια Αφρική έχουν θεσπίσει εθνικές στρατηγικές παρακολούθησης για την αξιοποίηση του δυναμικού βιοενέργειας και την αντιμετώπιση των κινδύνων. Η ανάπτυξη αποτελεσματικών πολιτικών σημαίνει επίσης τη συμπερίληψη ενός φάσματος ενδιαφερομένων, συμπεριλαμβανομένων κυβερνητικών φορέων, μη κυβερνητικών οργανώσεων, παραγωγών και διανομέων βιοενέργειας.

Στις ΗΠΑ, την ίδια ώρα η παραγωγή βιοντίζελ έφτασε τα 159 εκατομμύρια γαλόνια τον Δεκέμβριο του 2020, από 151 εκατομμύρια γαλόνια τον προηγούμενο μήνα και τα 133 εκατομμύρια γαλόνια τον Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας πριν λίγες ημέρες. Οι παραγωγοί βιοντίζελ πούλησαν 74 εκατομμύρια γαλόνια B100 (καθαρό βιοντίζελ) τον Δεκέμβριο, 73 εκατομμύρια γαλόνια τον προηγούμενο μήνα και 73 εκατομμύρια γαλόνια βιοντίζελ που πουλήθηκαν ως μείγματα βιοντίζελ, από 72 εκατομμύρια γαλόνια τον Νοέμβριο. Τα τελικά αποθέματα B100 ήταν 49 εκατομμύρια γαλόνια τον Δεκέμβριο, από 52 εκατομμύρια γαλόνια το Νοέμβριο, παρουσιάζοντας μια σταθερή πορεία σε σύγκριση με τα 49 εκατομμύρια γαλόνια αποθεμάτων που αναφέρθηκαν για τον Δεκέμβριο του 2019.

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Οι πέντε καταρράκτες της Κύπρου που πρέπει να επισκεφθείτε (Βίντεο/Φώτο)

Η κύρια περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών πλησιάζει, ενώ οι εξορμήσεις κατά την διάρκεια των σαββατοκύριακων όλους τους καλοκαιρινούς μήνες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Με τον...

Βρετανία : Ανοίγει την πρώτη «οικολογική εκκλησία»

Μια μεσαιωνική εκκλησία στη Βρετανία θα υποδεχθεί πιστούς ξανά έπειτα από 50 χρόνια, ως η πρώτη πλήρως «οικολογική εκκλησία», όπου οι λειτουργίες θα είναι...

Πιθανόν το 2020 να είναι η θερμότερη χρονιά

Απαιτούνται καλύτερες δράσεις για τη μείωση της θερμοκρασίας   Η θερμότερη χρονιά στη σύγχρονη Ιστορία αναμένεται να είναι το 2020, σύμφωνα με την αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία,...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613