Καύση ξύλων: Η μεγαλύτερη πηγή ρύπανσης στη Βρετανία

ισωσ σε ενδιαφερουν

Η οικιακή καύση ξύλων έχει γίνει η μεγαλύτερη πηγή ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, παράγοντας που ρυπαίνει τρεις φορές περισσότερο από την οδική κυκλοφορία, σύμφωνα με στοιχεία.

Μόνο το 8% του πληθυσμού της Βρετανίας προκαλεί αυτή τη ρύπανση καίγοντας ξύλα σε εσωτερικούς χώρους, σύμφωνα με έκθεση για την βρετανική κυβέρνηση.

Η έρευνα έδειξε ότι σχεδόν οι μισοί από αυτούς που έκαιγαν ξύλα σε εσωτερικούς χώρους ήταν εύποροι και πολλοί ήταν εκείνοι που επέλεγαν τη φωτιά για αισθητικούς λόγους και όχι για θέρμανση.

Η σωματιδιακή ρύπανση είναι επιβλαβής για την υγεία, καθώς μπορεί να εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος, να μεταφερθεί στο σώμα και να κατακάτσει στα όργανα.

Ρύπανση: Η καύση του υγρού ξύλου
Η βρετανική κυβέρνηση δεν σχεδιάζει την απαγόρευση των καυστήρων ξύλου, αλλά η απαγόρευση της λιανικής πώλησης υγρού ξύλου θα τεθεί σε ισχύ την 1η Μαΐου, όπως και η απαγόρευση σάκων με κάρβουνα.

Το υγρό ξύλο παράγει υψηλότερα επίπεδα ρύπανσης.

Οι νέες κυβερνητικές στατιστικές δείχνουν ότι η οικιακή καύση ξύλου τόσο σε κλειστές σόμπες όσο και σε τζάκια ήταν υπεύθυνη για το 38% των σωματιδίων ρύπανσης κάτω από 2,5 μικρά σε μέγεθος (PM2,5) το 2019, το τελευταίο έτος για το οποίο υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα.

Η έκθεση ανέφερε ότι οι εκπομπές PM2,5 από αυτήν την πηγή είχαν υπερδιπλασιαστεί από το 2003, σε 41.000 τόνους ετησίως και αυξήθηκαν κατά 1% μεταξύ του 2018 και του 2019. Η οδική κυκλοφορία προκάλεσε το 12% του PM2.5 το 2019.

 

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Μείωσε τον λογαριασμό της ΑΗΚ – Βάλε LED λαμπτήρες στο σπίτι

Μελέτα τις ανάγκες σου και επίλεξε τις  έξυπνες λευκές συσκευές που θα σε καλύπτουν επακριβώς. Τόσο το κόστος λειτουργίας όσο και το κόστος αγοράς είναι...

“Πλημμύρισε” φλαμίνγκο η Αλυκή Λάρνακας (Φώτος)

Εντυπωσιακές εικόνες κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του συνεργάτη της ιστοσελίδας μας, dialogos.com.cy, Φίλιππου Χρίστου με εκατοντάδες φλαμίνγκο να δίνουν χρώμα στην Αλυκή της Λάρνακας. Εκατοντάδες...

Τα ζώα στους ζωολογικούς κήπους αισθάνονται «μοναξιά» χωρίς τους επισκέπτες

Στον ζωολογικό κήπο του Φοίνιξ οι φύλακες παίρνουν το μεσημεριανό τους γεύμα μαζί με ελέφαντες και ουρακοτάγκους. Αυτά τα πρωτεύοντα ζώα μοιάζουν να ψάχνουν...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613