Καύση ξύλων: Η μεγαλύτερη πηγή ρύπανσης στη Βρετανία

ισωσ σε ενδιαφερουν

Η οικιακή καύση ξύλων έχει γίνει η μεγαλύτερη πηγή ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, παράγοντας που ρυπαίνει τρεις φορές περισσότερο από την οδική κυκλοφορία, σύμφωνα με στοιχεία.

Μόνο το 8% του πληθυσμού της Βρετανίας προκαλεί αυτή τη ρύπανση καίγοντας ξύλα σε εσωτερικούς χώρους, σύμφωνα με έκθεση για την βρετανική κυβέρνηση.

Η έρευνα έδειξε ότι σχεδόν οι μισοί από αυτούς που έκαιγαν ξύλα σε εσωτερικούς χώρους ήταν εύποροι και πολλοί ήταν εκείνοι που επέλεγαν τη φωτιά για αισθητικούς λόγους και όχι για θέρμανση.

Η σωματιδιακή ρύπανση είναι επιβλαβής για την υγεία, καθώς μπορεί να εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος, να μεταφερθεί στο σώμα και να κατακάτσει στα όργανα.

Ρύπανση: Η καύση του υγρού ξύλου
Η βρετανική κυβέρνηση δεν σχεδιάζει την απαγόρευση των καυστήρων ξύλου, αλλά η απαγόρευση της λιανικής πώλησης υγρού ξύλου θα τεθεί σε ισχύ την 1η Μαΐου, όπως και η απαγόρευση σάκων με κάρβουνα.

Το υγρό ξύλο παράγει υψηλότερα επίπεδα ρύπανσης.

Οι νέες κυβερνητικές στατιστικές δείχνουν ότι η οικιακή καύση ξύλου τόσο σε κλειστές σόμπες όσο και σε τζάκια ήταν υπεύθυνη για το 38% των σωματιδίων ρύπανσης κάτω από 2,5 μικρά σε μέγεθος (PM2,5) το 2019, το τελευταίο έτος για το οποίο υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα.

Η έκθεση ανέφερε ότι οι εκπομπές PM2,5 από αυτήν την πηγή είχαν υπερδιπλασιαστεί από το 2003, σε 41.000 τόνους ετησίως και αυξήθηκαν κατά 1% μεταξύ του 2018 και του 2019. Η οδική κυκλοφορία προκάλεσε το 12% του PM2.5 το 2019.

 

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Ο καύσωνας έδωσε τη χαριστική βολή στους αγρότες

Σε απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες της βορειοανατολικής ορεινής περιοχής της Λεμεσού, αφού ενώ ήταν έτοιμοι να ξεκινήσουν τη συγκομιδή της παραγωγής τους και τη...

Οι μεγάλοι πίθηκοι θα χάσουν το 90% των εδαφών τους στην Αφρική ως το 2050

Όλοι οι γορίλες, οι χιμπατζήδες και τα μπονόμπο βρίσκονται ήδη σε κίνδυνο. Αλλά ένας συνδυασμός της κλιματικής κρίσης, της καταστροφής των «παρθένων» περιοχών λόγω...

Αποκατάσταση των κατεστραμμένων οικοσυστημάτων της ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε μια διαδικτυακή δημόσια διαβούλευση για την ανάπτυξη νομικά δεσμευτικών στόχων αποκατάστασης της φύσης της ΕΕ. Ως βασικό στοιχείο της στρατηγικής της...

gree web banner 300x250 1

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613