Καύση ξύλων: Η μεγαλύτερη πηγή ρύπανσης στη Βρετανία

ισωσ σε ενδιαφερουν

Η οικιακή καύση ξύλων έχει γίνει η μεγαλύτερη πηγή ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, παράγοντας που ρυπαίνει τρεις φορές περισσότερο από την οδική κυκλοφορία, σύμφωνα με στοιχεία.

Μόνο το 8% του πληθυσμού της Βρετανίας προκαλεί αυτή τη ρύπανση καίγοντας ξύλα σε εσωτερικούς χώρους, σύμφωνα με έκθεση για την βρετανική κυβέρνηση.

Η έρευνα έδειξε ότι σχεδόν οι μισοί από αυτούς που έκαιγαν ξύλα σε εσωτερικούς χώρους ήταν εύποροι και πολλοί ήταν εκείνοι που επέλεγαν τη φωτιά για αισθητικούς λόγους και όχι για θέρμανση.

Η σωματιδιακή ρύπανση είναι επιβλαβής για την υγεία, καθώς μπορεί να εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος, να μεταφερθεί στο σώμα και να κατακάτσει στα όργανα.

Ρύπανση: Η καύση του υγρού ξύλου
Η βρετανική κυβέρνηση δεν σχεδιάζει την απαγόρευση των καυστήρων ξύλου, αλλά η απαγόρευση της λιανικής πώλησης υγρού ξύλου θα τεθεί σε ισχύ την 1η Μαΐου, όπως και η απαγόρευση σάκων με κάρβουνα.

Το υγρό ξύλο παράγει υψηλότερα επίπεδα ρύπανσης.

Οι νέες κυβερνητικές στατιστικές δείχνουν ότι η οικιακή καύση ξύλου τόσο σε κλειστές σόμπες όσο και σε τζάκια ήταν υπεύθυνη για το 38% των σωματιδίων ρύπανσης κάτω από 2,5 μικρά σε μέγεθος (PM2,5) το 2019, το τελευταίο έτος για το οποίο υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα.

Η έκθεση ανέφερε ότι οι εκπομπές PM2,5 από αυτήν την πηγή είχαν υπερδιπλασιαστεί από το 2003, σε 41.000 τόνους ετησίως και αυξήθηκαν κατά 1% μεταξύ του 2018 και του 2019. Η οδική κυκλοφορία προκάλεσε το 12% του PM2.5 το 2019.

 

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Οι πρώτες μέρες της κοινής συμβίωσης με έναν σκύλο

Η αλλαγή περιβάλλοντος για έναν σκύλο είναι μία αρκετά στρεσσογόνα κατάσταση τόσο για τα κουτάβια και τα νεαρά ζώα, αλλά περισσότερο για τους ενήλικους...

Το ελάφι που ζει με βέλος σφηνωμένο στο κεφάλι του

Ο καναδικός χειμώνας είναι δύσκολος για τα ελάφια, καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν και η τροφή γίνεται δυσεύρετη. Όμως, για το «Καρότο», ένα ελάφι που ζει στο...

Οι πέντε καταρράκτες της Κύπρου που πρέπει να επισκεφθείτε (Βίντεο/Φώτο)

Η κύρια περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών πλησιάζει, ενώ οι εξορμήσεις κατά την διάρκεια των σαββατοκύριακων όλους τους καλοκαιρινούς μήνες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Με τον...

gree web banner 300x250 1

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613