Καναδάς: Δικαιώθηκε ο δασοφύλακας που απολύθηκε επειδή αρνήθηκε να σκοτώσει δύο αρκουδάκια

ισωσ σε ενδιαφερουν

Ένας δασοφύλακας στον Καναδά που απολύθηκε όταν αρνήθηκε να σκοτώσει τα μικρά μιας μαύρης αρκούδας, κέρδισε τη μακρά δικαστική μάχη με τη δικαίωσή του από το εφετείο.

 

«Νιώθω πως τα μαύρα σύννεφα που ακολουθούν την οικογένειά μου για χρόνια, αρχίζουν επιτέλους να διαλύονται. Ωστόσο, η στιγμή είναι γλυκόπικρη. Η απόλυσή μου αποδεικνύεται πως δε θα έπρεπε να έχει γίνει» ανέφερε στον Guardian ο Bryce Casavant.

 

Ο Casavant είχε κληθεί το 2015 σε ένα τροχόσπιτο σταθμευμένο σε πάρκο κοντά στην πόλη Πορτ Χάρντι της Βρετανικής Κολομβίας, όπου μια θηλυκή μαύρη αρκούδα ψαχούλευε στο ψυγείο για κάτι φαγώσιμο.

 

Όπως ορίζει η τοπική πολιτική, ο Casavant πυροβόλησε και σκότωσε τη μαμά αρκούδα, όμως αποφάσισε να μην πειράξει τα μικρά της τα οποία, όπως του είπαν οι περίοικοι, δεν είχαν εντοπιστεί να τρώνε από τα σκουπίδια ή να αναζητούν τροφή σε σπίτια.

 

«Αντί να συμμορφωθεί με την εντολή, εκείνος πήγε τα αρκουδάκια σε έναν κτηνίατρο που τα εξέτασε και τα μετέφερε σε κέντρο άγριων ζώων» ανέφερε το δικαστικό έγγραφο. Λόγω της άρνησής του να ακολουθήσει την εντολή και να πυροβολήσει, ο Casavant τέθηκε σε διαθεσιμότητα και τελικά απολύθηκε.

 

Ο ίδιος πέρασε χρόνια μαχόμενος κατά της απόλυσής του σε διάφορα επαρχιακά δικαστήρια και τελικά αυτήν την εβδομάδα το Εφετείο της Βρετανικής Κολομβίας τον δικαίωσε.

 

«Συνέχιζα να αγωνίζομαι ώστε να αποκαταστήσω το όνομά μου. Υπηρέτησα για πολλά χρόνια το δημόσιο τομέα με ακεραιότητα. Έτσι μεγάλωσα εγώ και έτσι μεγάλωσα και την κόρη μου. Γι’αυτό και νιώθω πως στοχοποιήθηκα» ανέφερε ο Casavant ο οποίος είχε υπηρετήσει με τον καναδικό στρατό και στο Αφγανιστάν.

 

Και παρότι η απόφαση δεν αναιρεί την απόλυσή του, ο Casavant επιμένει πως ήταν μια δικαίωση στη μακρά και κοστοβόρα νομική μάχη που τον έφερε αντιμέτωπο με δυο περιφερειακές κυβερνήσεις και το συνδικάτο του.

 

Σύμφωνα με την οργάνωση για την προστασία των άγριων ζώων Pacific Wild, την τελευταία οκταετία και έως τον περασμένο Ιανουάριο, πάνω από 4,500 αρκούδες (εκ των οποίων οι 4.341 μαύρες) έχουν θανατωθεί από δασοφύλακες στη συγκεκριμένη επαρχία.

 

Για την ιστορία, τα δύο μικρά αρκουδάκια που κατάφερε να σώσει, επέστρεψαν σύντομα στο φυσικό τους περιβάλλον.

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

H Γαλλία θα απαγορεύσει τα άγρια ζώα σε θαλάσσια πάρκα, τσίρκο και φάρμες γούνας

Η Γαλλία θα απαγορεύσει την χρήση άγριων ζώων σε τσίρκα, θαλάσσια πάρκα και «φάρμες» γουναράδων, που κρατούν αυτά τα ζώα στην αιχμαλωσία, κάτω από συχνά κακές...

88 εκατ. τόνοι τροφής καταλήγουν στα σκουπίδια ετησίως στην ΕΕ

Η σπατάλη τροφίμων κοστίζει περίπου 143 δισεκ. ευρώ στην ευρωπαϊκή οικονομία κάθε χρόνο Η παραγωγή τροφής έχει αναδειχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες απειλές για...

Ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας στην Αρκτική – Εκτοξεύτηκε στους 38 βαθμούς Κελσίου!

Κύμα καύσωνα σαρώνει το μεγαλύτερο μέρος της Αρκτικής εδώ και εβδομάδες με τη Σιβηρία να καταγράφει θερμοκρασία ρεκόρ χθες στους 38 βαθμούς Κελσίου. Πρόκειται πιθανότατα για την πιο υψηλή θερμοκρασία που...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613