Ηθοποιός στη Γεωργία δημιούργησε καταφύγιο για ορφανές αρκούδες

ισωσ σε ενδιαφερουν

Ενας ηθοποιός από τη Γεωργία κατέληξε να γίνει «φύλακας άγγελος» ορφανών αρκούδων, όταν τυχαία βρήκε ένα μωρό αρκουδάκι και αποφάσισε να το φροντίσει. Από τότε, τα εγκατέλειψε όλα και αφιέρωσε τη ζωή του στη φροντίδα των ζώων που έχουν ανάγκη.

Οι καφέ αρκούδες χαρακτηρίζονται σπάνιο και απειλούμενο είδος και συμπεριλαμβάνονται στο Κόκκινο βιβλίο των απειλούμενων ειδών.

Στη Γεωργία, απαγορεύεται επίσημα το κυνήγι τους και η αιχμαλωσία τους. Ωστόσο πολλές καφέ αρκούδες έχουν πέσει στα χέρια λαθροθήρων ή καταλήγουν αιχμάλωτες στον χώρο του θεάματος για διασκέδαση του κοινού.

 

Μωρά αρκουδάκια βρέθηκαν σε κουτί έξω από ένα καταφύγιο ζώων στο Ιρκούτσκ
Ο ηθοποιός Σόσο Ντζιχουρίσβιλι έγινε ο άνθρωπος που κατάφερε να σώσει πολλές καφέ αρκούδες και να τους δώσει μία ευκαιρία για καλή ζωή.

Για τον ίδιο έγινε εντελώς απροσδόκητα. Δεν είχε καμία εμπειρία στη φροντίδα άγριων ζώων.

Τυχαία, βρέθηκε μπροστά του ένα αρκουδάκι το 2010 και ανακάλυψε ότι δεν υπάρχουν ειδικά κέντρα στη Γεωργία που μπορούσε να το πάει για να το φροντίσουν. Έτσι αποφάσισε να το μεγαλώσει ο ίδιος.

Ο άνδρας, αναλαμβάνοντας την ανατροφή του ζώου, συνειδητοποίησε ότι πολλά άλλα σαν κι αυτό χρειάζονταν βοήθεια.

Έτσι αποφάσισε να ιδρύσει ένα καταφύγιο για καφέ αρκούδες στο δάσος του Τσβαριτσαμιγια. Σήμερα ζουν εκεί 15 αρκούδες.

 

«Ήμουν ηθοποιός στο επάγγελμα, όμως τα πράγματα ήρθαν έτσι και ξεκίνησα να το κάνω περιστασιακά. Δεν είχα εμπειρία, όμως ο ζωολογικός κήπος της Τιφλίδας και άλλοι ξένοι συνάδελφοι με βοήθησαν και μου έμαθαν πώς να φροντίζω αρκούδες, ποιες είναι οι κατάλληλες συνθήκες που πρέπει να τους δημιουργήσω», ανέφερε.

 

 

Η πρώτη αρκούδα που βρήκε ήταν ο Μπαλού. Ήταν πολύ μικρός, δεν είχε γούνα και δεν μπορούσε να τραφεί μόνος του. Τον τάιζε με μπιμπερό. Σήμερα είναι 10 χρονών και ζυγίζει 400 κιλά.

Ο Σόσο χρηματοδοτεί το καταφύγιο με δικά του προσωπικά κεφάλαια και δωρεές από ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τα ζώα.

 

 

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Επτά ασθένειες που μεταδίδονται από τα κατοικίδια – Να προσέχουμε και την δική τους υγεία

Αλλά το ότι αγαπάμε τα κατοικίδια ζωάκια στο σπίτι μας, δεν σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητο να προσέχουμε, εκτός από την δική τους υγεία,...

12 Απλά Tips για Οικολογία και Οικονομία Μέσα στο Σπίτι

Το περιβάλλον κρούει τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και αρκετά χρόνια. Μήπως, λοιπόν, ήρθε η ώρα να κάνουμε κάτι για αυτό όλοι μας ξεκινώντας...

Οι γορίλες έχουν φίλους και κάνουν πάρτι!

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, οι γορίλες μπορούν να σχηματίσουν φιλίες στην παιδική ηλικία τους - ακριβώς όπως οι άνθρωποι Oι γορίλες είναι party...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ