Ηθοποιός στη Γεωργία δημιούργησε καταφύγιο για ορφανές αρκούδες

ισωσ σε ενδιαφερουν

Ενας ηθοποιός από τη Γεωργία κατέληξε να γίνει «φύλακας άγγελος» ορφανών αρκούδων, όταν τυχαία βρήκε ένα μωρό αρκουδάκι και αποφάσισε να το φροντίσει. Από τότε, τα εγκατέλειψε όλα και αφιέρωσε τη ζωή του στη φροντίδα των ζώων που έχουν ανάγκη.

Οι καφέ αρκούδες χαρακτηρίζονται σπάνιο και απειλούμενο είδος και συμπεριλαμβάνονται στο Κόκκινο βιβλίο των απειλούμενων ειδών.

Στη Γεωργία, απαγορεύεται επίσημα το κυνήγι τους και η αιχμαλωσία τους. Ωστόσο πολλές καφέ αρκούδες έχουν πέσει στα χέρια λαθροθήρων ή καταλήγουν αιχμάλωτες στον χώρο του θεάματος για διασκέδαση του κοινού.

 

Μωρά αρκουδάκια βρέθηκαν σε κουτί έξω από ένα καταφύγιο ζώων στο Ιρκούτσκ
Ο ηθοποιός Σόσο Ντζιχουρίσβιλι έγινε ο άνθρωπος που κατάφερε να σώσει πολλές καφέ αρκούδες και να τους δώσει μία ευκαιρία για καλή ζωή.

Για τον ίδιο έγινε εντελώς απροσδόκητα. Δεν είχε καμία εμπειρία στη φροντίδα άγριων ζώων.

Τυχαία, βρέθηκε μπροστά του ένα αρκουδάκι το 2010 και ανακάλυψε ότι δεν υπάρχουν ειδικά κέντρα στη Γεωργία που μπορούσε να το πάει για να το φροντίσουν. Έτσι αποφάσισε να το μεγαλώσει ο ίδιος.

Ο άνδρας, αναλαμβάνοντας την ανατροφή του ζώου, συνειδητοποίησε ότι πολλά άλλα σαν κι αυτό χρειάζονταν βοήθεια.

Έτσι αποφάσισε να ιδρύσει ένα καταφύγιο για καφέ αρκούδες στο δάσος του Τσβαριτσαμιγια. Σήμερα ζουν εκεί 15 αρκούδες.

 

«Ήμουν ηθοποιός στο επάγγελμα, όμως τα πράγματα ήρθαν έτσι και ξεκίνησα να το κάνω περιστασιακά. Δεν είχα εμπειρία, όμως ο ζωολογικός κήπος της Τιφλίδας και άλλοι ξένοι συνάδελφοι με βοήθησαν και μου έμαθαν πώς να φροντίζω αρκούδες, ποιες είναι οι κατάλληλες συνθήκες που πρέπει να τους δημιουργήσω», ανέφερε.

 

 

Η πρώτη αρκούδα που βρήκε ήταν ο Μπαλού. Ήταν πολύ μικρός, δεν είχε γούνα και δεν μπορούσε να τραφεί μόνος του. Τον τάιζε με μπιμπερό. Σήμερα είναι 10 χρονών και ζυγίζει 400 κιλά.

Ο Σόσο χρηματοδοτεί το καταφύγιο με δικά του προσωπικά κεφάλαια και δωρεές από ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τα ζώα.

 

 

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Βρετανία: «Πράσινη κατασκοπεία» από την MI6 -Για να διαπιστώσει αν οι «μεγάλοι ρυπαντές» τηρούν τις υποσχέσεις για την κλιματική αλλαγή

Οι μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας αποκάλυψαν σήμερα ότι επιδίδονται σε «πράσινη κατασκοπεία», δηλαδή προσπαθούν να επαληθεύσουν αν οι άλλες χώρες και ιδίως «οι μεγαλύτεροι...

Σχέδιο χορηγίας για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος σε κατοικίες ευάλωτων καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας

Το Σχέδιο Χορηγιών αποσκοπεί στην παροχή οικονομικών κινήτρων, υπό μορφή κυβερνητικής χορηγίας, για την ενθάρρυνση της χρήσης ΑΠΕ και εφαρμογή μέτρων ΕΞ.Ε σε υφιστάμενες οικοδομές που...

Μέρες κορωνοϊού : Μάσκες και γάντια ρυπαίνουν το περιβάλλον

Ανησυχία προκαλεί η ανεξέλεγκτη διασπορά ειδών ατομικής προστασίας από τον κορωνοϊό που πετούν ασυνείδητοι πολίτες έξω από υπεραγορές, στα πεζοδρόμια, κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων,...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613