Η Αυστραλία έχει χάσει περίπου το 30% των κοάλα της

Η Αυστραλία έχει χάσει περίπου το 30% των κοάλα της τα τελευταία τρία χρόνια λόγω ξηρασίας, πυρκαγιών, αλλά και του γεγονότος ότι κόβονται δέντρα, ανακοίνωσε το Australian Koala Foundation, καλώντας την κυβέρνηση να κάνει περισσότερα για να προστατεύσει τον οικότοπο αυτών των ζώων.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός εκτιμά ότι ο πληθυσμός των κοάλα μειώθηκε σε λιγότερα από 58.000 φέτος, από πάνω από 80.000 που ήταν το 2018. Η χειρότερη μείωση διαπιστώνεται στη Νέα Νότια Ουαλία, όπου ο αριθμός τους συρρικνώθηκε κατά 41%.

«Οι μειώσεις είναι αρκετά δραματικές», τόνισε η επικεφαλής του Australian Koala Foundation, Ντέμπορα Τάμπαρτ. Πουθενά στην Αυστραλία δεν καταγράφηκαν ανοδικές τάσεις. Μόνο σε μία από τις περιοχές που συμπεριέλαβε η μελέτη εκτιμάται ότι ζουν πάνω από 5.000 κοάλα, ενώ σε άλλες υπολογίζεται ότι ζουν ακόμη και μόλις πέντε ή δέκα εκπρόσωποι του είδους.

Η Αυστραλία χρειάζεται ένα νόμο για την προστασία των κοάλα, υπογράμμισε η Τάμπαρτ. «Πιστεύω ότι τώρα είναι επιτακτικό να υπάρξει δράση. Ξέρω ότι μπορεί να ακούγεται σαν μια ατελείωτη ιστορία καταστροφής, αλλά αυτά τα στοιχεία πιθανόν να είναι χειρότερα», προειδοποίησε μιλώντας στο Reuters.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ