Γερμανία: Ο απίστευτος λόγος που επέβαλαν 3 μήνες λόκνταουν στις γάτες

Mετά από τρεις μήνες λόκνταουν oι γάτες θα μπορούν και πάλι να κυκλοφορούν ελεύθερα στη γερμανική πόλη Βάλλντορφ.

Ήταν τον περασμένο Μάιο όταν οι αρχές του Βάλλντορφ στη Γερμανία, διέταξαν τους ιδιοκτήτες γατών να κρατήσουν τα κατοικίδιά τους στο σπίτι μέχρι τα τέλη Αυγούστου, προκειμένου να προστατεύσουν τους κορυδαλλούς, από τον κύριο θηρευτή τους: την οικόσιτη γάτα.

Σύμφωνα με τις αρχές, το είδος κινδυνεύει με εξαφάνιση στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης και σε άλλες περιοχές της χώρας, αναφέρει το BBC.

Οι γάτες επιτρεπόταν να βγαίνουν έξω μόνο αν είχαν λουρί μήκους όχι μεγαλύτερου των δύο μέτρων. Από σήμερα όμως (15/8), οι γάτες μπορούν και πάλι να κυκλοφορούν ελεύθερα.

Σε περίπτωση που μια γάτα δραπέτευε κατά τη διάρκεια του λόκνταουν, οι ιδιοκτήτες της έπρεπε να καλέσουν μια ειδική τηλεφωνική γραμμή και στη συνέχεια να βρουν το κατοικίδιό τους και να το συλλάβουν.

Οποιαδήποτε παράβαση θα είχε ως αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου. Ο ιδιοκτήτης του οποίου το ζώο τραυμάτισε ή σκότωσε ένα από τα προστατευόμενα πτηνά έπρεπε να πληρώσει έως και 50.000 ευρώ.

Ακτιβιστές επέκριναν τα περιοριστικά μέτρα, λέγοντας ότι θα βλάψουν την ευημερία των γατών, τόνισαν ωστόσο ότι υποστηρίζουν κι εκείνοι τις προσπάθειες για την προστασία των κορυδαλλών.

Πολλά εκατομμύρια πουλιά πεθαίνουν φυσιολογικά κάθε χρόνο, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι επιθέσεις από γάτες σε κήπους προκαλούν μείωση των πληθυσμών, σύμφωνα με τη Βασιλική Εταιρεία Προστασίας Πτηνών της Βρετανίας.

Δεν είναι σαφές αν το λόκνταουν στο Βάλλντορφ ωφέλησε τους κορυδαλλούς, αλλά οι αρχές ανακοίνωσαν ότι θα άρουν τα περιοριστικά μέτρα δύο εβδομάδες νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Τα πουλιά που εκκολάφθηκαν την άνοιξη θεωρούνται πλέον επαρκώς ανεπτυγμένα και λιγότερο ευάλωτα σε επιθέσεις.

Ωστόσο, τα περιοριστικά μέτρα αναμένεται να επιστρέψουν την επόμενη άνοιξη, καθώς και τα επόμενα χρόνια κατά τη διάρκεια της περιόδου αναπαραγωγής των πουλιών.

Ο δήμαρχος του Βάλλντορφ ανέφερε ότι το λόκνταουν αναμένεται να επιστρέψει την επόμενη άνοιξη και τα επόμενα χρόνια κατά την περίοδο αναπαραγωγής των πτηνών.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ