Ελλαδα: Ταραντούλες για κατοικίδια -Γιατί τις ζητάει ο κόσμος, πώς συντηρούνται, πόσο κοστίζουν

Από μαϊμούδες μέχρι και κροκόδειλους ζητούν οι υποψήφιοι κηδεμόνες κατοικίδιων που δεν θέλουν στο σπίτι τους σκύλο ή γάτα.

«Το πιο περίεργο που μας έχουν ζητήσει για κατοικίδιο είναι οι κροκόδειλοι και οι μαϊμούδες. Είναι ζώα που είναι παράνομα και απαγορεύονται εδώ και χρόνια, αλλά ο κόσμος συνεχίζει να τα ζητάει» λέει στο GR Times o ιδιοκτήτης του feeders, Ηλίας Λαλάγκας.

 

Πέρα από τα παράνομα ζώα, τους σκύλους και τις γάτες, στην κορυφή των προτιμήσεων των υποψήφιων κηδεμόνων βρίσκεται η ταραντούλα. Η ταραντούλα είναι μια μεγάλη τριχωτή αράχνη, η οποία προέρχεται από εκτροφή και είναι από διάφορα σημεία της Γης. Διακρίνεται σε πολλά είδη και το μήκος του σώματος των περισσότερων κυμαίνεται μεταξύ 2,5 και 7,5 εκατοστών.

Γιατί προτιμούν τις ταραντούλες για κατοικίδια

Ο ιδιοκτήτης καταστήματος με πώληση κατοικίδιων εντόμων και αρθρόποδων, Ηλίας Λαλάγκας, τόνισε στο GR Times πως «Η αλήθεια είναι ότι η ταραντούλα είναι ένα ζώο ιδιαίτερα συναρπαστικό, το οποίο παγκοσμίως έχει πολλούς λάτρεις και συλλέκτες.

Η ταραντούλα δεν είναι έντομο, αλλά αρθρόποδο, και είναι ένα είδος που δεν πιάνει πολύ χώρο και δεν χρειάζεται πολύ συντήρηση, δηλαδή δεν δεσμεύει τον ιδιοκτήτη της, όπως γίνεται για παράδειγμα με τα παραδοσιακά κατοικίδια. Το κόστος για να συντηρηθεί μια ταραντούλα κυμαίνεται από 3,5 ευρώ έως 4 ευρώ το τετράμηνο. Ένας κηδεμόνας ταραντούλας μπορεί πολύ εύκολα να καταλήξει με άλλες 10 ταραντούλες, γιατί είναι πολύ «εθιστικές», κατέληξε ο κ. Λαλάγκας.

Τι μπορεί να βρει κανείς σε pet shop με εξωτικά κατοικίδια

Ο Ηλίας Λαλάγκας ανέφερε ότι στο κατάστημά του μπορεί κανείς να βρει ταραντούλες, σαλαμάνδρες, σκορπιούς, κατσαρίδες, αλογάκι της Παναγίας, σαύρες, φίδια και βατράχια.

«Μετά την ταραντούλα το ενδιαφέρον των υποψήφιων κηδεμόνων για εξωτικά κατοικίδια κερδίζει το αλογάκι της Παναγίας, όπου το προτιμούν λόγω της στάσης προσευχής που έχει μόνιμα. Άλλοι, πάλι, προτιμούν βόες και πύθωνες. Οι υποψήφιοι βρίσκουν τα φίδια πολύ γοητευτικά, περίεργα και εύκολα στη διαχείρισή τους. Έτσι, πολλοί είναι αυτοί που, αν θέλουν να βάλουν το extreme στη ζωή τους, προτιμούν το φίδι».

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ