Έχετε Αναρωτηθεί ΓΙΑΤΙ οι Σκύλοι γέρνουν το Κεφάλι όταν τους Μιλάμε;

ισωσ σε ενδιαφερουν

Ο σκύλος σας γέρνει το κεφάλι του όταν του μιλάτε; Οι περισσότεροι από μας θα λέγαμε ότι με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα συναισθήματα μας. Και ποιος δεν βρίσκει χαριτωμένη αυτή την κίνηση;

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά περισσότερα πίσω από αυτή την κίνηση. Όταν οι σκύλοι γέρνουν το κεφάλι τους, προσπαθούν να ταυτιστούν με τα αισθήματα μας. Ναι, σωστά διαβάσατε. Όπως οι άνθρωποι, έτσι και οι σκύλοι έχουν αυτή την ικανότητα.

Ειδικοί αποκάλυψαν ότι τα κουταβάκια μπορούν να αντιληφθούν και να ανταποκριθούν στα φωνητικά σήματα, τις εκφράσεις προσώπου και την γλώσσα του σώματος μας.

Για παράδειγμα, όταν επαινείτε τον σκύλο σας, ακούει συγκεκριμένες λέξεις και τον τόνο της φωνής σας για να καταλάβει το μήνυμα σας. Αυτός είναι ο λόγος που οι σκύλοι γέρνουν το κεφάλι τους.

Κάποιοι ειδικοί είπαν ότι μπορεί να έχει να κάνει με το πώς είναι δομημένα τα αυτιά τους. Αν και οι σκύλοι έχουν την δυνατότητα να ακούν συχνότητες που δεν πιάνουν οι άνθρωποι, δεν είναι τόσο καλοί στο να αναγνωρίζουν από που προέρχεται ένας ήχος όσο εμείς.

Έτσι, το γέρσιμο του κεφαλιού ίσως τους βοηθά να αναγνωρίσουν την πηγή του ήχου.

Στο μεταξύ, ο Stanley Coren από το Psychology Today, ανέπτυξε την θεωρία ότι οι σκύλοι συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο λόγω της κακής όρασης τους. Η μουσούδα τους τους εμποδίζει να δουν ξεκάθαρα τις εκφράσεις του προσώπου, ειδικά στο κάτω μισό. Γέρνοντας το κεφάλι τους, βλέπουν πώς αισθάνεται κάποιος όταν μιλάει.

“Ένας πιθανός λόγος που οι σκύλοι γέρνουν το κεφάλι τους είναι ίσως για να δουν καλύτερα την έκφραση του προσώπου μας, αφού οι μουσούδες τους τους εμποδίζουν”, γράφει.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι σκύλοι που έχουν την τάση να γέρνουν το κεφάλι τους συχνά ταυτίζονται ιδιαίτερα μαζί μας. Αρκετές αναφορές ισχυρίζονται ότι οι σκύλοι που είναι πιο εσωστρεφείς δεν γέρνουν το κεφάλι όταν τους μιλάνε.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι όσοι σκύλοι έχουν μυτερά αυτιά ή πιο επίπεδη μουσούδα δεν έχουν αυτή την τάση. Πάντως οι ειδικοί συμβουλεύουν να ανταποκρινόμαστε θετικά στο γέρσιμο του κεφαλιού.

πηγηi-pet.gr

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Τα συχνότερα λάθη στην ανακύκλωση!

Χωρίζεις τα σκουπίδια σου και φροντίζεις να πετάς τα ανακυκλώσιμα υλικά στον μπλε κάδο. Υπάρχουν ωστόσο μερικά βασικά λάθη που εμποδίζουν την διαδικασία της...

Κλιματική αλλαγή: Η ΕΕ επιστρατεύει τα δάση της για την μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου

Μάθε πως η ΕΕ χρησιμοποιεί τα δάση της για να αντισταθμίσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή.     Γράφημα 1 Τα δάση...

20+1 Γύπες στους ουρανούς της Κύπρου

Η προσθήκη ενός ακόμη Γύπα σε έναν τόσο μειωμένο πληθυσμό όπως αυτόν της Κύπρου μόνο καλά νέα μπορεί να σημαίνει για την επιβίωση του...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613