Έχετε Αναρωτηθεί ΓΙΑΤΙ οι Σκύλοι γέρνουν το Κεφάλι όταν τους Μιλάμε;

ισωσ σε ενδιαφερουν

Ο σκύλος σας γέρνει το κεφάλι του όταν του μιλάτε; Οι περισσότεροι από μας θα λέγαμε ότι με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα συναισθήματα μας. Και ποιος δεν βρίσκει χαριτωμένη αυτή την κίνηση;

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά περισσότερα πίσω από αυτή την κίνηση. Όταν οι σκύλοι γέρνουν το κεφάλι τους, προσπαθούν να ταυτιστούν με τα αισθήματα μας. Ναι, σωστά διαβάσατε. Όπως οι άνθρωποι, έτσι και οι σκύλοι έχουν αυτή την ικανότητα.

Ειδικοί αποκάλυψαν ότι τα κουταβάκια μπορούν να αντιληφθούν και να ανταποκριθούν στα φωνητικά σήματα, τις εκφράσεις προσώπου και την γλώσσα του σώματος μας.

Για παράδειγμα, όταν επαινείτε τον σκύλο σας, ακούει συγκεκριμένες λέξεις και τον τόνο της φωνής σας για να καταλάβει το μήνυμα σας. Αυτός είναι ο λόγος που οι σκύλοι γέρνουν το κεφάλι τους.

Κάποιοι ειδικοί είπαν ότι μπορεί να έχει να κάνει με το πώς είναι δομημένα τα αυτιά τους. Αν και οι σκύλοι έχουν την δυνατότητα να ακούν συχνότητες που δεν πιάνουν οι άνθρωποι, δεν είναι τόσο καλοί στο να αναγνωρίζουν από που προέρχεται ένας ήχος όσο εμείς.

Έτσι, το γέρσιμο του κεφαλιού ίσως τους βοηθά να αναγνωρίσουν την πηγή του ήχου.

Στο μεταξύ, ο Stanley Coren από το Psychology Today, ανέπτυξε την θεωρία ότι οι σκύλοι συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο λόγω της κακής όρασης τους. Η μουσούδα τους τους εμποδίζει να δουν ξεκάθαρα τις εκφράσεις του προσώπου, ειδικά στο κάτω μισό. Γέρνοντας το κεφάλι τους, βλέπουν πώς αισθάνεται κάποιος όταν μιλάει.

“Ένας πιθανός λόγος που οι σκύλοι γέρνουν το κεφάλι τους είναι ίσως για να δουν καλύτερα την έκφραση του προσώπου μας, αφού οι μουσούδες τους τους εμποδίζουν”, γράφει.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι σκύλοι που έχουν την τάση να γέρνουν το κεφάλι τους συχνά ταυτίζονται ιδιαίτερα μαζί μας. Αρκετές αναφορές ισχυρίζονται ότι οι σκύλοι που είναι πιο εσωστρεφείς δεν γέρνουν το κεφάλι όταν τους μιλάνε.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι όσοι σκύλοι έχουν μυτερά αυτιά ή πιο επίπεδη μουσούδα δεν έχουν αυτή την τάση. Πάντως οι ειδικοί συμβουλεύουν να ανταποκρινόμαστε θετικά στο γέρσιμο του κεφαλιού.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Αίτηση χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα LIFE

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πρόσφατα την Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων για το έτος 2020 στο πλαίσιο του Προγράμματος LIFE για το Περιβάλλον και τη Δράση...

Mικροπλαστικά: πηγές, επιπτώσεις, λύσεις

Τι είναι τα μικροπλαστικά και από που προέρχονται; Τα μικροπλαστικά είναι μικρά κομμάτια πλαστικού και συνήθως είναι μικρότερα από 5 χιλιοστά. Χωρίζονται σε δύο βασικές...

Κάντε το κινητό σας φιλικό προς το περιβάλλον

Τα κινητά μπορεί να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, αλλά δυστυχώς, εκτός από την υγεία μας βλάπτουν σοβαρά και το περιβάλλον. Όχι μόνο...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ