Αύξηση του αριθμού των ατόμων που εγκαταλείπουν τα κατοικίδιά τους λόγω κόστους

Πολλοί άνθρωποι διατηρούν κατοικίδια και τα στοιχεία δείχνουν ότι τα κατοικίδια συμβάλλουν στην καλή θέληση και στη βελτίωση της ψυχικής υγείας.

Ωστόσο, η ύφεση έχει αναγκάσει ορισμένους ιδιοκτήτες κατοικίδιων να σκεφτούν δύο φορές για τη διατήρηση των ζώων, αν και για την πλειονότητα η φροντίδα των κατοικίδιων τους παραμένει προτεραιότητα. Τα καταφύγια ζώων στις ΗΠΑ παραμένουν κατακλυσμένα καθώς πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να παραδώσουν τα κατοικίδιά τους. Έχοντας αυτό κατά νου, η ομάδα του Forbes Advisor ξεκίνησε να αποκαλύπτει τους κύριους λόγους που οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων χαρίζουν τα σκυλιά και τις γάτες τους. Αυτό έγινε μέσω αντιπροσωπευτικής έρευνας.

Σε έρευνα 2.000 νυν και πρώην ιδιοκτητών κατοικιδίων, διαπιστώθηκε ότι το 3% των ιδιοκτητών κατοικιδίων έδωσαν τον σκύλο ή τη γάτα τους τον περασμένο χρόνο, με το 12% να αναφέρει τον πληθωρισμό ως τον κύριο λόγο που εγκατέλειψαν το κατοικίδιό τους.

Άλλοι κύριοι λόγοι για να χαρίσετε κατοικίδια ήταν η επιλογή να μετακομίσετε σε ένα διαμέρισμα που δεν είναι φιλικό προς τα κατοικίδια λόγω του αυξανόμενου κόστους ενοικίου (αναφέρεται από το 10 τοις εκατό των ανθρώπων), η αδυναμία πληρωμής των ιατρικών λογαριασμών ενός κατοικιδίου ζώου (7 τοις εκατό) και ότι η κατάθεση για κατοικίδια που απαιτούν οι ιδιοκτήτες είναι πολύ ακριβή (5 τοις εκατό).

Το βασικό εύρημα είναι ότι ο πληθωρισμός επηρεάζει τις δαπάνες κατοικιδίων για 2.000 ιδιοκτήτες σκύλων και γατών, με την έρευνα να προσπαθεί να αποκαλύψει τους τρόπους με τους οποίους ο πληθωρισμός επηρέασε τις δαπάνες για κατοικίδια και την εξοικονόμηση πόρων για έκτακτες δαπάνες για κατοικίδια.

Η έρευνα αποκαλύπτει επίσης γιατί ορισμένοι ιδιοκτήτες κατοικιδίων έδωσαν τα σκυλιά και τις γάτες τους τον περασμένο χρόνο. Ως παράδειγμα του κόστους που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες, ένας λογαριασμός κτηνιάτρου 999 $ ή λιγότερο θα έκανε το 42 τοις εκατό των ιδιοκτητών κατοικιδίων ζώων να χρεωθούν, ενώ ένας λογαριασμός κτηνιάτρου 499 $ ή λιγότερο θα έκανε το 28 τοις εκατό των ιδιοκτητών κατοικιδίων να χρεωθούν.

Σχεδόν τα δύο τρίτα (63 τοις εκατό) των ιδιοκτητών κατοικιδίων δήλωσαν ότι ο πληθωρισμός έχει καταστήσει πιο δύσκολη την πληρωμή ενός αιφνιδιαστικού λογαριασμού κτηνιάτρου, αλλά το 30 τοις εκατό δήλωσε ότι είναι λιγότερο πιθανό να πληρώσει για ασφάλιση κατοικιδίων εν μέσω πληθωρισμού.

Οι απαντήσεις πολλών ανθρώπων είναι να προσπαθήσουν να βρουν εναλλακτικές λύσεις για να απαλλαγούν από τα κατοικίδιά τους.

Για παράδειγμα, για να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες τιμές, το 44 τοις εκατό των ιδιοκτητών κατοικιδίων χρησιμοποίησαν πιστωτική κάρτα για να πληρώσουν για τον λογαριασμό του κτηνιάτρου του κατοικιδίου ζώου τους το περασμένο έτος, ενώ το 18 τοις εκατό βούτηξε στις αποταμιεύσεις του και το 5 τοις εκατό πήρε δάνειο.

 

Ενώ ο πληθωρισμός έχει καταστήσει πιο δύσκολο για τους περισσότερους ιδιοκτήτες κατοικιδίων να διατηρήσουν τις οικονομίες που απαιτούνται για την κάλυψη ενός αιφνιδιαστικού λογαριασμού κτηνιάτρου, το 63 τοις εκατό είπε ότι ξοδεύουν το ίδιο ποσό ή περισσότερο για το κατοικίδιό τους ανά μήνα.

Όσον αφορά αυτούς που επιδιώκουν να κάνουν οικονομίες, περίπου το 38 τοις εκατό των ιδιοκτητών κατοικιδίων δήλωσαν ότι έχουν περικόψει το ποσό των χρημάτων που ξοδεύουν για το κατοικίδιό τους κάθε μήνα λόγω του πληθωρισμού.

Από αυτούς, οι ιδιοκτήτες σκύλων (49 τοις εκατό) ήταν πιο πιθανό να πουν ότι έχουν περικόψει τις μηνιαίες δαπάνες για κατοικίδια σε σύγκριση με μόνο το 20 τοις εκατό των ιδιοκτητών γατών.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ