Ανάβεις το κλιματιστικό όλη τη νύχτα; Δες τι πληρώνεις!

Με την ενεργειακή κρίση να βρίσκεται στο αποκορύφωμά της και τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος να προκαλούν φόβο και τρόμο σε πολλές περιπτώσεις, εύλογα δημιουργείται η απορία για το τι θα συμβεί όταν ανάψεις το κλιματιστικό τη νύχτα για ανάσα δροσιάς. Υπάρχει λύση που θα σου δώσει και την επιθυμητή θερμοκρασία, αλλά δεν θα «ιδρώσεις» βλέποντας το λογαριασμό, χωρίς καν να είναι inverter το κλιματιστικό σου.

 

Crash test λειτουργίας 9 ωρών (νύχτα) με θερμοκρασία A/C στους 18 & 26 βαθμούς
A/C στους 26 βαθμούς; «Καις» μόνο 0,83Kwh   σε 9 ώρες
A/C στους 18 βαθμούς; «Καις» πάνω από 6Kwh
Αν έχει υγρασία στο δωμάτιο κατεβάζεις άλλον 1 βαθμό στο A/C

Το άναψες στη μέση της νύχτας; Μεγαλύτερη κατανάλωση, κίνδυνος για ψύξη
Το καλοκαιράκι είναι εδώ και μαζί με τις ζεστές μέρες, άρχισαν πλέον και οι ζεστές νύχτες. Μπορείς να ρίξεις τη θερμοκρασία στο σπίτι εύκολα και οικονομικά, χωρίς καν να είναι inverter το κλιματιστικό σου. Πάμε να δούμε πως γίνεται για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα με τη χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση.

Αναμφίβολα, ένα κλιματιστικό inverter τεχνολογίας, τελευταίας γενιάς, είναι η καλύτερη λύση. Επειδή όμως οι εποχές είναι δύσκολες, μπορούμε έστω και προσωρινά με ένα απλό-συμβατικό κλιματιστικό να κάνουμε τη δουλειά μας χωρίς να ιδρώσουμε αυτό το καλοκαίρι και χωρίς να μας «κάψει» ο λογαριασμός ρεύματος.

Ο ύπνος είναι ιερό πράγμα. Κανείς και τίποτε δεν πρέπει να τον διαταράσσει. Μπορούμε να ανάψουμε το κλιματιστικό όλη τη νύχτα, να μην ιδρώσουμε και να ξέρουμε τι «κάψαμε» σε ρεύμα. Αν επιλέξουμε τους 18 βαθμούς, τότε θα «κάψουμε» παραπάνω από 6 κιλοβατώρες, καθώς αυτό δεν θα σταματήσει καθόλου να λειτουργεί και συνήθως θα χρειαστούμε και σεντονάκι, καθώς θα παγώσουμε (όταν κοιμόμαστε μένουμε ακίνητοι). Αν επιλέξουμε τους 26 βαθμούς (περίπου 2 βαθμοί κάτω από την εσωτερική θερμοκρασία δωματίου δηλαδή), τότε και θα κοιμηθούμε ήσυχα και θα «κάψουμε» 830w (δηλαδή λιγότερο από 1 κιλοβατώρα). Πολλαπλασιάζουμε την κατανάλωση (kwh) με την τιμή της kwh (ανάλογα με την τιμή που προσφέρει ο πάροχός μας) και βρίσκουμε αμέσως πόσα πληρώνουμε για όλο το καλοκαίρι.

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι αν υπάρχει υγρασία στο χώρο, τότε μπορούμε να κατεβάσουμε ακόμα ένα βαθμό τη θερμοκρασία του κλιματιστικού. Αν πάλι επιλέξουμε να ανάψουμε το κλιματιστικό στη μέση της νύχτας, τότε σίγουρα θα το βάλουμε να δουλέψει σε χαμηλή θερμοκρασία για να παγώσει γρήγορα το δωμάτιο, αλλά αυτό σημαίνει ό,τι θα «κάψουμε» παραπάνω ρεύμα, ενώ θα κινδυνέψουμε να πάθουμε και ψύξη (πόσοι δεν το έχουμε πάθει).

Συμπέρασμα

Μπορούμε να ανάψουμε το κλιματιστικό μας όλη τη νύχτα αυτό το πολύ δύσκολο καλοκαίρι, ακόμα και αν δεν είναι inverter. Υπάρχουν όμως οι προϋποθέσεις που αναλύσαμε πιο πάνω. Αν ακολουθήσουμε αυτές τις συμβουλές, τότε θα έχουμε και αποτέλεσμα και οικονομία.

πηγη 4green.gr

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ