Ανακαλύψτε την παλιά Λευκωσία και τα Τείχη της

Η περιήγηση με τα πόδια στην διαδρομή “Ανακαλύψτε την παλιά Λευκωσία και τα Τείχη της” έχει σχεδιαστεί για να δώσει στους συμμετέχοντες μια γενική εικόνα της αρχαίας οχυρωμένης πόλης της Λευκωσίας και το πώς αυτή έχει εξελιχθεί στο πέρασμα των αιώνων.

Αυτός ο συναρπαστικός περίπατος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της πόλης – από τα Μεσαιωνικά Χρόνια μέχρι σήμερα – καθώς και σε μερικούς από τους ενδιαφέροντες και ιστορικά σημαντικούς ναούς της.

Οι συμμετέχοντες έχουν επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούν τα διάφορα εργαστήρια και καταστήματα κατά μήκος της διαδρομής. Εκεί τεχνίτες, όπως κηροποιοί, σιδεράδες, κατασκευαστές καρεκλών, τσαγκάρηδες, ράφτες και χαλκοματάδες λειτουργούν τις βιοτεχνίες τους με τον παραδοσιακό τρόπο, προσφέροντας μια εικόνα για τα επαγγέλματα και τις ενασχολήσεις των περασμένων καιρών.

Αφετηρία: Γραφείο Πληροφοριών Υφυπουργείου Τουρισμού, Λαϊκή Γειτονιά
Τέρμα: Γραφείο Πληροφοριών Υφυπουργείου Τουρισμού, Λαϊκή Γειτονιά
Μέρες / Ώρες: Πέμπτη, 10:00
Περίοδος Λειτουργίας: Όλο τον χρόνο.
Μη διαθέσιμη κατά τις Δημόσιες Αργίες.
Υπολογιζόμενη Διάρκεια: 3 ώρες.
Τιμή: Δωρεάν
Κρατήσεις: Απαιτείται προκράτηση.
Διοργανωτής: Δήμος Λευκωσίας, ΚΟΤ και Σύνδεσμος Ξεναγών Κύπρου
Πληροφορίες: Τηλ. +357 22 674 264

*Λόγω περιορισμών και εισηγήσεων, που απορρέουν από το Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας για την προστασία της δημόσιας υγείας, αναφορικά με τις  συγκεντρώσεις ομάδων, οι περιηγήσεις αναστέλλονται μέχρι νεώτερας ανακοίνωσης.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ