Ακόμη 21 δενδρύλλια προστέθηκαν στο Πάρκο Ιαπωνικών Κερασιών Κάμπου

Την προσθήκη 21 δενδρυλλίων Σάκουρα στο Πάρκο Ιαπωνικών Κερασιών Κάμπου ανακοίνωσε την Παρασκευή η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Κύπρο, με τον συνολικό αριθμό των δέντρων να ανέρχεται πλέον στα 45.

Σύμφωνα με την ιαπωνική πρεσβεία, το Σάκουρα είναι ένα εμβληματικό σύμβολο της Ιαπωνίας που αντιπροσωπεύει την παροδικότητα της ζωής και την ομορφιά της φύσης.

Σημειώνεται επίσης πως στην Ιαπωνία υπάρχει παράδοση να διοργανώνονται πικ νικ κάτω από τα δέντρα ή βόλτες στα πάρκα προς θαυμασμό των δέντρων, με εκατομμύρια άνθρωπους από όλο τον κόσμο να ταξιδεύουν στην Ιαπωνία κάθε χρόνο για να παρακολουθήσουν την εντυπωσιακή θέα με τα ανθισμένα Σάκουρα.

Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Κύπρο συμπληρώνει πως δημιούργησε με την υποστήριξη της κοινότητας Κάμπου το πάρκο Ιαπωνικών Κερασιών Κάμπου το 2022 και ολοκλήρωσε φέτος το διετές έργο με τη φύτευση των επιπλέον δενδρυλλίων, ευελπιστώντας ότι αυτό το πάρκο θα φέρει ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον και πως θα ενδυναμώσει τη φιλία μεταξύ Κύπρου και Ιαπωνίας.

Τα άνθη των Σάκουρα αναμένεται να είναι στο αποκορύφωμά τους την επόμενη εβδομάδα (από τις 10 Απριλίου), ενώ η πορεία των ανθέων επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ