Αγρότης βγάζει βόλτα εκατοντάδες χήνες και αυτές τον ακολουθούν πιστά παντού

ισωσ σε ενδιαφερουν

Ο αγρότης Πάβελ Ποστεβόι από το χωριό Αταμάνσκαγια στη Ρωσία βγάζει καθημερινά εκατοντάδες χήνες για έναν περίπατο στον βοσκότοπο.
Οι χήνες του Πάβελ υπολογίζονται περίπου στις 650 και ανήκουν όλες στην ιδιαιτέρως δραστήρια γκρίζα φυλή Ταμπόφ.

Αυτές τον ακολουθούν υπάκουα και τρώνε χόρτα από τα λιβάδια ενώ προσελκύουν την προσοχή όλης της περιοχής με τον δυνατό κλαγγασμό τους.

«Μόλις εκκολαφθεί μια χήνα, είμαι το πρώτο άτομο που θα δει και η πρώτη φωνή που θα ακούσει, μετά θα με θυμάται σαν να είμαι εγώ ο γονιός του», αναφέρει ο Πάβελ.
«Με αυτό τον τρόπο η κάθε χήνα θα μπορεί να διακρίνει τη φωνή μου ανάμεσα σε πολλές άλλες και να έρχεται κατευθείαν σε μένα», συμπληρώνει.
Ο Πάβελ εξήγησε ότι οι χήνες είναι ευαίσθητα πλάσματα που όμως έχουν και έναν πολύ αυθόρμητο χαρακτήρα.

«Αντιδρούν σε κάθε θρόισμα, αλλά είναι και αρκετά άτακτες. Γιατί αν ξεχάσετε για παράδειγμα ένα αυτοκίνητο, ένα τρακτέρ ή κάτι άλλο, θα μασήσουν την καλωδίωσή του μέσα σε μια νύχτα», προειδοποιεί ο Πάβελ.
«Επίσης, μπορούν να φάνε έναν ξύλινο φράχτη και να γκρεμίσουν ό,τι άλλο υπάρχει που να μπορεί να γκρεμιστεί», συμπληρώνει.
Ο Πάβελ έχει ακόμη και το δικό του κανάλι στο YouTube “Gusiny Dvor”, όπου εξοικειώνει τους θεατές σε θέματα σχετικά με την εκτροφή χήνας.

 

 

 

 

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

10 εκ. ευρώ για εκσυγχρονισμό γεωργοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η υποβολή των αιτήσεων για το Καθεστώς 4.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, που αφορά «Επενδύσεις που βελτιώνουν τις συνολικές επιδόσεις...

Τμήμα Δασών: Αεροψεκασμοί για καταπολέμηση του εντόμου της πιτοκάμπης

Αεροψεκασμούς για καταπολέμηση του εντόμου της πιτυοκάμπης θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα το Τμήμα Δασών. Αυτούσια η ανακοίνωση: Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας,...

Μικρή αρκούδα προκάλεσε αναστάτωση στο Μόντρεαλ- Προσπαθούσαν επί ώρες να την πιάσουν

Μια μικρή αρκούδα προκάλεσε για ώρες αναστάτωση σε γειτονιά του Μόντρεαλ και χρειάστηκε αρκετός κόπος- όπως και τρεις δόσεις ηρεμιστικού- για να την πιάσουν. Μόλις ενημερώθηκε για...

gree web banner 300x250 1

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613