Αγρότης βγάζει βόλτα εκατοντάδες χήνες και αυτές τον ακολουθούν πιστά παντού

ισωσ σε ενδιαφερουν

Ο αγρότης Πάβελ Ποστεβόι από το χωριό Αταμάνσκαγια στη Ρωσία βγάζει καθημερινά εκατοντάδες χήνες για έναν περίπατο στον βοσκότοπο.
Οι χήνες του Πάβελ υπολογίζονται περίπου στις 650 και ανήκουν όλες στην ιδιαιτέρως δραστήρια γκρίζα φυλή Ταμπόφ.

Αυτές τον ακολουθούν υπάκουα και τρώνε χόρτα από τα λιβάδια ενώ προσελκύουν την προσοχή όλης της περιοχής με τον δυνατό κλαγγασμό τους.

«Μόλις εκκολαφθεί μια χήνα, είμαι το πρώτο άτομο που θα δει και η πρώτη φωνή που θα ακούσει, μετά θα με θυμάται σαν να είμαι εγώ ο γονιός του», αναφέρει ο Πάβελ.
«Με αυτό τον τρόπο η κάθε χήνα θα μπορεί να διακρίνει τη φωνή μου ανάμεσα σε πολλές άλλες και να έρχεται κατευθείαν σε μένα», συμπληρώνει.
Ο Πάβελ εξήγησε ότι οι χήνες είναι ευαίσθητα πλάσματα που όμως έχουν και έναν πολύ αυθόρμητο χαρακτήρα.

«Αντιδρούν σε κάθε θρόισμα, αλλά είναι και αρκετά άτακτες. Γιατί αν ξεχάσετε για παράδειγμα ένα αυτοκίνητο, ένα τρακτέρ ή κάτι άλλο, θα μασήσουν την καλωδίωσή του μέσα σε μια νύχτα», προειδοποιεί ο Πάβελ.
«Επίσης, μπορούν να φάνε έναν ξύλινο φράχτη και να γκρεμίσουν ό,τι άλλο υπάρχει που να μπορεί να γκρεμιστεί», συμπληρώνει.
Ο Πάβελ έχει ακόμη και το δικό του κανάλι στο YouTube “Gusiny Dvor”, όπου εξοικειώνει τους θεατές σε θέματα σχετικά με την εκτροφή χήνας.

 

 

 

 

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Στην Κύπρο το πρώτο ιχνηλάσιμο μέλι στον κόσμο

Η Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαΐου   Η μεγαλύτερη συνεισφορά Το 80% των τροφίμων που καλλιεργούνται και των άγριων φυτών εξαρτάται από τις μέλισσες...

Κλιματική αλλαγή: Πυρκαγιές, βροχοπτώσεις και έντομα – Οι νέες πληγές της Σιβηρίας

Τα επιστημονικά μοντέλα προβλέπουν ότι η αλλαγή του κλίματος θα προκαλεί καύσωνες, καταιγίδες αλλά και φυσικές πυρκαγιές ολοένα και πιο συχνά. Έντομα καταστρέφουν τα δέντρα,...

Καταγράφηκε ρεκόρ γεννήσεων χελωνών υπό εξαφάνιση

Αριθμό ρεκόρ σημείωσαν φέτος οι γεννήσεις θαλάσσιων χελωνών υπό εξαφάνιση σε παραλία στο βόρειο Μεξικό. Το γεγονός αυτό προήλθε από τη μειωμένη ανθρώπινη δραστηριότητα κατά τη διάρκεια...

gree web banner 300x250 1

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613