Αγόρασαν αλεπού για χάσκι… το κατάλάβαν οταν άρχισε να κατασπαράζει τα οικόσιτα ζώα της γειτονιάς

Μια οικογένεια στο Περού πίστευε ότι είχε αγοράσει ένα σκυλί πριν συνειδητοποιήσει ότι τελικά επρόκειτο για μια αλεπού των Άνδεων αφού επιτέθηκε σε άλλα ζώα στη γειτονιά τους.

Οι Σοτέλος αγόρασαν το ”κουτάβι” για 11 € από ένα μικρό κατάστημα στη Λίμα, πιστεύοντας ότι ήταν ένα… καθαρόαιμο χάσκι.

Ωστόσο, λίγες μέρες αργότερα έλαβαν παράπονα από γείτονες τους για το υποτιθεμένο σκυλί τους “Run Run”.

Οταν ο “Run Run” άρχισε να κυνηγάει ινδικά χοιρίδια, κοτόπουλα και πάπιες για να τα σκοτώσει ή να τα φάει, ξεκίνησαν οι υπόνοιες ότι τελικά μάλλον δεν ήταν και τόσο σκύλος.

″Πριν από περίπου ένα μήνα, μια γυναίκα της γειτονιάς είπε ότι της έφαγε τρία από τα ινδικά χοιρίδια της. Στην συνέχεια, πριν από δύο ή τρεις ημέρες, μια ντόπια γιαγιά ήρθε και είπε ότι σκότωσε τα ινδικά χοιρίδια της”, δήλωσε η ιδιοκτήτρια Μαριμπέλ Σοτέλο στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Τελικά, αποδείχθηκε ότι ο “Run Run” ήταν μια αλεπού των Άνδεων. Ενα ζώο με λεπτά πόδια, θαμνώδη ουρά, μυτερό κεφάλι και προεξέχοντα αυτιά, που μοιάζει πάντως περισσότερο με λύκο ή τσακάλι παρά με αλεπού.

Η Εθνική Υπηρεσία Δασών και Άγριας Πανίδας στο Περού αναφέρει ότι τα άγρια αυτά ​​ζώα πιάνονται συχνά από διακινητές από τις περιοχές του Αμαζονίου και πωλούνται παράνομα στη Λίμα.

Πηγή

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ