Αγόρασαν αλεπού για χάσκι… το κατάλάβαν οταν άρχισε να κατασπαράζει τα οικόσιτα ζώα της γειτονιάς

ισωσ σε ενδιαφερουν

Μια οικογένεια στο Περού πίστευε ότι είχε αγοράσει ένα σκυλί πριν συνειδητοποιήσει ότι τελικά επρόκειτο για μια αλεπού των Άνδεων αφού επιτέθηκε σε άλλα ζώα στη γειτονιά τους.

Οι Σοτέλος αγόρασαν το ”κουτάβι” για 11 € από ένα μικρό κατάστημα στη Λίμα, πιστεύοντας ότι ήταν ένα… καθαρόαιμο χάσκι.

Ωστόσο, λίγες μέρες αργότερα έλαβαν παράπονα από γείτονες τους για το υποτιθεμένο σκυλί τους “Run Run”.

Οταν ο “Run Run” άρχισε να κυνηγάει ινδικά χοιρίδια, κοτόπουλα και πάπιες για να τα σκοτώσει ή να τα φάει, ξεκίνησαν οι υπόνοιες ότι τελικά μάλλον δεν ήταν και τόσο σκύλος.

″Πριν από περίπου ένα μήνα, μια γυναίκα της γειτονιάς είπε ότι της έφαγε τρία από τα ινδικά χοιρίδια της. Στην συνέχεια, πριν από δύο ή τρεις ημέρες, μια ντόπια γιαγιά ήρθε και είπε ότι σκότωσε τα ινδικά χοιρίδια της”, δήλωσε η ιδιοκτήτρια Μαριμπέλ Σοτέλο στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Τελικά, αποδείχθηκε ότι ο “Run Run” ήταν μια αλεπού των Άνδεων. Ενα ζώο με λεπτά πόδια, θαμνώδη ουρά, μυτερό κεφάλι και προεξέχοντα αυτιά, που μοιάζει πάντως περισσότερο με λύκο ή τσακάλι παρά με αλεπού.

Η Εθνική Υπηρεσία Δασών και Άγριας Πανίδας στο Περού αναφέρει ότι τα άγρια αυτά ​​ζώα πιάνονται συχνά από διακινητές από τις περιοχές του Αμαζονίου και πωλούνται παράνομα στη Λίμα.

Πηγή

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Τεχνητή γήρανση: Γιατί τα πράγματα δεν διαρκούν

Ένα smartphone έχει διάρκεια ζωής ένα με δύο χρόνια. Άλλες μικρές ηλεκτρικές συσκευές, παιχνίδια, ρούχα και πουκάμισα έχουν εξίσου σύντομο προσδόκιμο ζωής, σύμφωνα με...

Καύση ξύλων: Η μεγαλύτερη πηγή ρύπανσης στη Βρετανία

Η οικιακή καύση ξύλων έχει γίνει η μεγαλύτερη πηγή ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, παράγοντας που ρυπαίνει τρεις φορές περισσότερο από την οδική κυκλοφορία,...

Τραυματισμένα από τις πυρκαγιές κοάλα της Αυστραλίας επέστρεψαν στη φύση

Στο φυσικό τους περιβάλλον επέστρεψαν πολλά από τα κοάλα που είχαν τραυματιστεί στις φονικές πυρκαγιές της Αυστραλίας το 2019 μετά από πολύμηνη νοσηλεία τους. Μετά...

gree web banner 300x250 1

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613