Προ ημερών εντοπίστηκε από εργαζόμενο, στο Αεροδρόμιο Πάφου, γλάρος με αριθμό αγκιστριών στο ράμφος του. Μέλη της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας Πάφου κλήθηκαν και παρέλαβαν το τραυματισμένο πουλί για περίθαλψη.
Από τον γλάρο αφαιρέθηκε μεγάλος αριθμός αγκιστριών ενώ του έγινε ακτινογραφία που δεν έδειξε αγκίστρια στο στομάχι με αποτέλεσμα το πουλί να μεταφερθεί στο Κέντρο Περίθαλψης και Αποκατάστασης της Άγριας Πανίδας της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, για περίθαλψη και απελευθέρωση του όταν η κατάσταση του το επιτρέψει.
Εικάζεται ότι το πουλί βρήκε παρατημένες πετονιές με δόλωμα (ή πολλά αγκίστρια μαζί, μια μέθοδος που στη γλώσσα των ψαράδων ονομάζεται «κατσόσσοιρος») και τις έφαγε. Ο αλιευτικός εξοπλισμός που είτε αφήνεται στη θάλασσα ή και στα φράγματα (αγκίστρια, μισίνες, βαρίδια, κ.α.) είτε που χρησιμοποιείται (μεγάλα δίχτυα, παραγάδια, κ.α.) είναι συχνά αιτία θανάτου υδρόβιων και άλλων πτηνών ενώ συχνό είναι και το φαινόμενο δηλητηρίασης από μολύβδινα βαρίδια ψαρέματος που καταπίνουν.
Διεθνείς Μελέτες έχουν καταδείξει ως σημαντική αιτία θανάτου το λεγόμενο by-catch (δηλ. την παγίδευση θαλασσοπουλιών σε παρατημένα δίχτυα/παραγάδια ή άλλο αλιευτικό εξοπλισμό). Οι γλάροι είναι το πιο κοινό γένος πτηνών που πέφτουν θύμα αυτής της πρακτικής ενώ και άλλα είδη επηρεάζονται όπως Κορμοράνοι και Θαλασσοκόρακες.