Εξοικονόμηση νερού

Χρησιμοποιείτε το νερό με υπευθυνότητα. Το γλυκό νερό αποτελεί μόνο το 2,5% του νερού της γης, και από αυτό πάνω από τα δύο τρίτα είναι εγκλωβισμένα σε παγετώνες και στρώματα πολικών πάγων.

Μειώνοντας τη χρήση ζεστού νερού εξοικονομείτε ενέργεια και χρήματα! Εγκαταστήστε βρύσες και κεφαλές ντους με μειωτήρα ροής προκειμένου να μειώσετε την κατανάλωση νερού.

Κλείνετε τη βρύση όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας. Όταν η βρύση τρέχει συνέχεια σπαταλώνται μέχρι και 8 λίτρα νερού το λεπτό!

Εάν η βρύση στάζει, επισκευάστε τη. Διαφορετικά, μπορεί να χάνετε μέχρι 1 λίτρο νερού την ώρα, που ισοδυναμεί με μια γεμάτη μπανιέρα κάθε εβδομάδα.

Ελέγχετε την τουαλέτα σας για διαρροές. Με μια διαρροή στην τουαλέτα μπορούν να χαθούν 200 λίτρα νερού την ημέρα − όσα χάνονται αν τραβήξετε 50 φορές το καζανάκι.

Ποτίζετε τον κήπο σας αργά το βράδυ ή νωρίς το πρωί, καθώς τότε χάνεται λιγότερο νερό από την εξάτμιση.

Χρησιμοποιείτε θερμομονωτικές φιάλες. Βράζετε μόνο όσο νερό σάς χρειάζεται για ένα ζεστό ρόφημα, ή φυλάσσετε αυτό που σας περισσεύει σε μια θερμομονωτική φιάλη (θερμός), ώστε να το διατηρείτε ζεστό για το επόμενο ρόφημα.

 

 

 

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ